Werkvakantie 2015

Opnieuw voor het zesde jaar gaat een enthousiaste groep werkzaamheden uitvoeren bij diversen projecten in Roemenië. De deelnemers zijn: Christian Bazen, Carolijn van Roekel, Marielle in’t Veld, Meike Korteweg, Corieke van Veldhuizen, Maurits Willemsen, Eline Kooistra, Jeroen Torn Broers, Lisanne de Vos, Marcel van Beek, José van den Brink, Adriaan Moens, Jan Suijker, Marnix Koppejan, Sanneke Moens en Esther Groen. Als stafleden gaan mee: Bert Rijksen, Gerco van de Lagemaat, Jaap Groen, Marco van Reenen, Martin Zevenbergen en Pieter Moens.

De groep hoopt vanaf 14 tot 25 juli in Roemenië te verblijven, er worden 2 projecten opgepakt. De renovatie van de tuin bij het ouderenhuis Casa Diaconala in Marosvarshaly. Dit project wordt mede uitgevoerd met een aannemer uit deze stad mn voor het inzetten van materieel. Het tweede project betreft het opknappen van de pastorie van een predikant in Teremiújfalu (Satu nou). Er wordt vooral geschilderd en woon- en slaapkamers worden gemeubileerd.

In Teremiújfalu (Satu nou) wordt er door de deelnemers –tijdens de werkzaamheden- ook enkele dagdelen activiteiten voor de kinderen in het dorp georganiseerd (in overleg met de plaatselijke predikant), spellen, knutselen etc, zodat de kinderen onvergetelijke vakantiemomenten hebben… ook willen we op een eenvoudige wijze iets doorgeven van wat Jezus van ons vraagt `laat de kinderen tot Mij komen`, hiervoor zijn Hongaarse en Roemeense kinderbijbelboekjes beschikbaar gesteld.

Tijdens het verblijf in Roemenië wordt regelmatig een bezoek gebracht aan arme gezinnen, dit is meestal een bezoek wat bij de deelnemers diepe indruk maakt. Het gaat niet om de `attractie` (om de arme en ellende van een ander te gaan bekijken), maar om deze te helpen, naast hen te gaan staan. We geven deze gezinnen een voedselpakket en/of kleding. Ook sluiten we de bezoeken af met een meditatief moment en zingen (omdat de taal een barrière is) een psalm met een herkenbare wijs.

U kunt ook een steentje bijdrage aan de projecten. Neem dan contact met ons op en stuur een mail naar: info@samarita.nl.

Naast de 6 werkdagen, gaan de deelnemers ook enkele dagdelen, dagen andere activiteiten ondernemen, zodat men de Roemeense cultuur ook leert kennen en zien. Ontspanning, sporten en cultuursnuiven.

Dagverslagen 2015

25 juli

Woorden van dank…

Beste familie, vrienden, kennissen en belangstellenden, De werkvakantie 2015 is...Lees meer

24 juli

Tijd voor afscheid….

Lieve mensen naar wie we allemaal heel erg heimwee hebben,...Lees meer

23 juli

Jonapot!

Doordat we gisteravond uitgenodigd werden door de bewoners van Satu...Lees meer

23 juli

Eten bij de gemeente van ds. I. Zöld in Satu Nou

Beste mensen, Vandaag zijn wij als werkgroep uitgenodigd door de...Lees meer

22 juli

Het verhaal van vandaag, dat vertellen wij u graag.

Wat een warme dag weer. De 34 graden gingen gelukkig...Lees meer

21 juli

Goedenavond people in Holland and other places,

Hierbij de belevenissen van dinsdag 21 Juli in Transsilvanië. Veel...Lees meer

20 juli

De zondag en maandag in en rond Tirgu Mures!

De zondag en maandag in één verslag. Kort willen we...Lees meer

18 juli

Wat een dag..

Lieve vrienden, vriendinnen, papa’s, mama’s, bekenden en andere meelevenden, Vandaag...Lees meer

17 juli

Een enerverende dag

Eêvend lieve maansn en alle anore dierbare landgenoten (Zeeuws), Aevend...Lees meer

16 juli

Productieve dag …

Goedenavond allemaal, Vanmorgen zaten we weer om 8 uur aan...Lees meer

15 juli

Eerste werkdag …

Vanmorgen zaten we allemaal om 8 uur aan het ontbijt....Lees meer

14 juli

Eerste dagverslag

Goedeavond lieve vrienden en familie! Wij hebben de eer om...Lees meer