Zondag 5 en maandag 6 augustus

Hallo allemaal,

Zondag
Zondagmorgen zijn we, na het bezoek aan een arm gezin, naar de kerk geweest in Panet. De dienst was in het Hongaars en na de dienst hebben we gegeten, met de dominee en zijn familie. Daar heeft iemand de preek in het Engels vertaald onder het genot van de lunch. Zo was voor ons bekend waar over gepreekt was. Want van Hongaars maak je niet zoveel.

s’Avonds zijn we bij onze welbekende dominee Istvan geweest in de stad: Tirga Mures. Na de dienst hebben we daar koffie gedronken met heerlijke zelfgemaakte koekjes. Dominee Istvan spreekt Nederlands zodat we hem goed konden verstaan. Hij heeft veel verteld, over het kerkgebouw en de kerkgeschiedenis. De sfeer was erg goed! We kwamen om 22.00 uur thuis we hebben toen pas gegeten, het smaakte desondanks prima!

Maandag
Omdat het project Pici Haz af moest, zijn maandagmorgen meer personen naar Pici Haz gegaan. We hebben deuren en kozijnen geschuurd en geschilderd, gesausd, het parket geschuurd en schoongemaakt om het uiteindelijk in de lak te zetten. Het ziet er weer glimmend uit!
In Casa Diaconala zijn we aan de slag geweest met het schuren van de plinten, schilderen van de deuren, sauzen, etc. Ondanks het vele werk dat gedaan moet worden knapt het zienderogen op!

Na het avondeten om 19.30 uur hebben we een Bijbelstudie gedaan over Ezechiël 18: 19-32 met als thema: Bekeer je en leef! Na het zingen zijn we de stad ingegaan en zoetjesaan in bed gekropen.

Jó napot!

Willem-Jan v. L. & Bram T.