Zaterdag – onze eerste werkdag

Beste mensen,

Zaterdag -onze eerste werkdag- is voorbij, er is veel werk verzet, dat geeft vertrouwen voor de komende werkweek.

Mooi om te zien dat er spontaan koppeltjes ontstaan, die samen de handen uit de mouwen steken en elkaar aanvullen, wat een teamwork! En het resultaat mag gezien worden. Een groot deel van de achtergevel is inmiddels voorzien van buitenisolatie, hieraan hebben 2 koppels gewerkt, Sjoerd met Marinke en Clazina, Wiljon en Juan. Het werk bestaat uit; lijm maken m.b.v. een staafmixer, aanbrengen op de gevel en de isolatie ertegen, ziet er gelijk prachtig uit, uiteindelijk wordt er nog een stuclaag aangebracht over deze isolatie.

Gert Jan en Judith hebben het geheel terrein -rondom de woning- opgeschoond, soms het afval van A naar B om het vervolgens weer van B naar A te brengen, maar uiteindelijk hebben we een toegankelijke en veilige werkplek. Vervolgens hebben ze de hottub gevuld en opgestookt, om deze vervolgens weer voor het grootste gedeelte leeg te laten lopen en opnieuw te vullen. De hottub was niet helemaal waterdicht… maar op dit moment ziet het er heel rooskleurig uit en kunnen we vanavond een heerlijk bad nemen… daar zijn we echt aan toe. Alhoewel we ook allemaal al gedoucht zijn.

Ook zijn we vandaag begonnen met het vrezen van de leidingen, het aanbrengen van centraaldozen met de eerste elektrapijpen en het boren en uithakken van de dozen voor de elektra, dit onder leiding van Jordy, samen met Maarten, Maurits en Henrik. Samen met Melinda bepaald waar de schakelingen en de stopcontacten moeten komen. Daarna het aftekenen, zagen en hakken… Jordy was even onze roodhuid Indiaan 😊. Maandag hopen we te starten met de elektra pijpen in de muur te maken en misschien al wel draad trekken.

De gastvrijheid van István en Melinda wordt door iedereen als bijzonder ervaren, zo hartelijk en betrokken en ze genieten van het werk dat gedaan wordt. Wij genieten van het heerlijke eten wat steeds voor ons gemaakt wordt.

Zondag wordt er geen dagverslag geplaatst, dan hebben we een rustdag. We wensen jullie een gezegende zondag toe. Morgenochtend hopen wij een plaatselijk dienst bij te wonen, waar ds. István Szövérffi voorgaat, `s avonds hoopt ds. István Lörincz te komen, deze Hongaarse predikant (en vriend) zal in het Nederlands een meditatie verzorgen.

Üdvözlettel 😉

5 reacties op “Zaterdag – onze eerste werkdag”

 1. Nou, dat klinkt inderdaad alsof jullie je al vol op het werk gestort hebben!! Goed bezig hoor! Mooi om uit de verte een beetje mee te kunnen genieten… Ook een gezegende zondag gewenst

 2. Wat mooi om te zien !! En wat is er op 1 dag al veel gedaan.In gedachten ben ik in Roemenië. Heel veel sterkte ! En een gezegende zondag!

 3. Wat leuk om bekende namen en gezichten te zien op werkvakantie. Een beetje jaloers ben ik wel hoor! Wat is er al weer veel af in één dag. Werkze daar en een gezegende zondag!

 4. Geweldig om jullie verhalen te lezen! In gedachten zijn we bij jullie! Mooi dat jullie zo enthousiast zijn! Leuk om zo mee te kunnen leven! Een goede zondag en geniet ervan daar!

 5. Hallo beste Roemenie-gangers,
  Wat mooi om deze dagverslagen weer te lezen. Mooie herinneringen komen boven…
  Veel succes met alle arbeid. Maar jullie lijken ons een geweldig goed team !
  Fijne dagen samen en een hartelijke groet van Jolanda en Pieter Moens

Geef je reactie