Zaterdag 7 augustus

Jo napot!

We zitten hier lekker in het zonnetje het bericht aan ons geliefde landje te typen.

Vanochtend werden we om 8.10 wakker gemaakt, het duurde alleen een half uur voordat iedereen aan tafel zat, en dan moet je niet vragen hoe we aan tafel zaten. Iedereen zat met duffe gezichten aan tafel, in tegenstelling tot woensdagmorgen, toen we uitgeslapen aan tafel kwamen.

Na een morgen hard werken, waren we het allemaal zat. Opeens kreeg Henrik een goed idee! Beneden in de hal was een boog in de muur. We hadden net van de muur een muurschildering weggesaust en nu was de muur kaal wit. We doopten allemaal één voor één onze hand in de verfton.

Daarna duwden we hem in de poort op de muur. Nu is het een kleurige muur met allemaal handen.

Vanmiddag ontdekten we de creatieve kant van Bram. Iedereen kreeg met stift een paar krabbeltjes op zijn of haar rug. Mariska’s rok werd zelfs versierd met hele verhalen. En Erika’s rode shirtje is gewijd aan St. Pieter. 😉

Er gebeurt hier echt van alles en nog wat. Het ene watergevecht na het andere. Met water hebben we momenteel maar één probleempje. En dat is dat er geen water uit de kraan komt. Toen moesten we maar 120 liter water putten. Dit water gebruiken we voor het werk en om onze handen in te wassen.

Nu zijn de jongens druk bezig met vlaggetjes op hangen voor het welkom. Wilko en Gerwin doen grote moeite en klimmen bij elkaar op de rug. Zo kan Wilko misschien de vlaggetjes aan de regenpijp vastbinden. Na veel geklim komt Henrik eraan. Met zijn handen komt hij net zo ver als de jongens…

Na het eten waren de jongens toe aan water! Ze zijn bijna allemaal nat geworden maar hebben het super leuk gehad samen met 3 Roemeense jongeren. De rest heeft lekker gedoucht en uitgerust. De planning is om rond 5 uur koffie te doen en Bijbelstudie te houden. We hebben net sms gekregen dat de volgende groep om 10 over half 3 voor jullie en voor ons om 10 over half 4 zijn geland. Ze hebben vertraging gehad met landen, vanwege noodweer, maar zijn veilig op de Airport gelukkig. We hopen dat ze onderweg zijn. Tot straks of tot maandag!

Viszontlátá…. ziens

Door Willemieke en Marleen en Sanneke