Zaterdag 23 juli

Goedenavond beste familie, vrienden en kennisen,

Opnieuw een werkdag waarbij we veel gedaan hebben, helaas begonnen we de dag wat minder leuk want na het ontbijt vertrokken Gerco (broertje), Hendrik en Jantine vanaf Casa Diaconala naar Sibiu om vanaf daar te vertrekken naar huis.

IMG-20160723-WA0071

Nadat we ze alle drie hebben uitgezwaaid zijn we vlug aan het werk gegaan om deze dag weer veel werk te verzetten. Vandaag waren we op 2 verschillende plekken aan het werk en de meiden thuis hebben zich bezig gehouden met huishoudelijke taken.

Sata Nou

Vandaag zijn Marc, Jeroen, Adriaan, Harold, Cor, Maurits, Gert-jan, Anne, Esther, José, Carolijn, Margrethe en Eline bij de pastorie bezig geweest. Er zijn veel werkzaamheden verzet op deze locatie:

Er is een begin met de vloer op de 2e verdieping van de pastorie gemaakt;

Er zijn sleuven in de wanden gefreesd voor elektra;

De schutting is voor een groot gedeelte afgemaakt, en moet alleen nog afgetimmerd worden en de deur moet worden afgehangen;

Ook met het straatwerk begint alles te leven, de eerste stenen zijn gelegd door onze volleerde stratenmakers!

Verder is de schutting qua verfwerk afgemaakt alleen het vandaag geplaatste stuk moet nog geverfd worden;

Ook onze klusvrouwen Esther, Eline en José hebben vandaag hun naam eer aangedaan door alle schutting delen op maat te zagen.

De temperatuur vandaag was echt erg hoog (32 graden) daarom waren we over het algemeen meer nat van het zweet dan dat we droog waren.

 

 

Sabed

Josan over het project Sabed: Vanochtend werden wij zoals altijd hartelijk ontvangen door ‘onze familie’ met een kopje koffie. Nadat we deze genuttigd hadden konden we aan het werk. Wij zijn verder gegaan met het zetten van de latten van het frame voor de gipsplaten. De gipsplaten zijn nu voor een deel geplaatst en met plamuur afgewerkt zodat deze gesausd kunnen worden.

Ook hebben we vandaag voor deze familie een stapelbed în elkaar gezet zodat ze meer ruimte krijgen in hun huis en toch evenveel slaapplaatsen houden.

De stroomvoorzieningen waren dusdanig slecht hier dat wij vandaag ook nieuwe stekkerdozen hebben geplaatst, zodat dit weer wat veiliger is.

Opnieuw werden we vandaag verrast door de buurvrouw met overheerlijke koekjes, die ze met liefde voor ons had gebakken, s’middags werden we verrast met kippensoep en een ijsje wat er bij ons best wel in ging met zulke temperaturen.

Casa Diaconala

Mariska over de huishoudelijke werkzaamheden:

Vandaag hadden we een rustig dagje. Doordat de verf op was en alles al was geschuurd konden we niet aan het werk om de schutting en het hekwerk te schilderen. Daarom begonnen we ons dagje door twee grote wassen te draaien. Toen deze in de wasmachine zaten gingen we boodschappen doen. Doordat we maar met ons tweëen waren zijn we twee keer naar de supermarkt geweest, de eerste keer zat de kar namelijk al helemaal vol met drinken, wat nogal hard gaat met het warme weer.

Toen we alles hadden opgeruimd en schoongemaakt gingen we eerst een hapje eten. Ondertussen hadden we weer een heel gesprek met Istvan, die bij ons kwam zitten.
Verder deze dag hebben we nog wat wasjes gedraaid, deze opgehangen en opgevouwen. Iedereen heeft weer schone spullen!

Ondertussen heeft de zon heerlijk geschenen, het was zelf zo warm dat we ons maar hebben afgekoeld met lekker fris water.

s’Avonds hebben we met elkaar gezongen met de piano(José), orgel(Cor) en dwarsfluit(Magrethe) en gezellig wat gedronken.

Weltrusten uit het verre Roemenië!

Groeten van Josan, Mariska en Joost.

 

 

2 reacties op “Zaterdag 23 juli”

  1. Beste mensen, super mooi om al dat werk te zien! Echt genieten, al die verhalen en foto’s. We wilden er best even een kijkje nemen! Geniet er nog even van; van het werk, de omgeving, maar vooral ook al die mooie mensen daar! Een hartelijke groet van ons!

  2. Indrukwekkend wat jullie allemaal presteren daar in de warmte! Hou vol de laatste dagen, hopelijk lukt het alles binnen de planning af te ronden. Het ga jullie goed, en we hopen tot ziens! Een hartelijke groet aan alle familie/bekenden.