Zaterdag 14 augustus

Vandaag, de dag van het vertrek, vroeg uit bed. Niemand heeft heel lang geslapen, sommigen zelfs niet of nauwelijks. Daarom was iedereen aan het ontbijt en in de bus nog erg stil, in slaap. Op enkelen na die de hele weg in gesprek zijn geweest en liedjes hebben gezongen.

We waren op tijd op het vliegveld, en na afscheid te hebben genomen van Karoly en Eszter met een tot ziens – zelfs Dirk mocht terugkomen van de dominee – gingen we inchecken. Ingecheckt hebben we nog wat gegeten en daarna op naar de controle. Deze keer moesten meer mensen hun schoenen uit doen dan op de heenreis, waarschijnlijk een hyper-gevoelig poortje. Toen Bart zijn schoenen uitdeed zat hij aan het poortje en kwam er meteen een hyper-argwanende douanier op af die heb bijna van het poortje afsloeg, maar we zijn er allemaal weer doorgekomen.

In de tax-free zone dachten wij onze Lei even op te maken dus wij kijken naar de prijzen, alles spotgoedkoop, bleek de prijs in Euro’s te zijn. Gingen we voor de zekerheid even vragen of je in Lei kon betalen, en nee hoor, betalen kon alleen in Euro’s en Dollars en pinnen alleen met een MasterCard of VisaCard. Dus hadden we nog alle Lei op zak; gelukkig konden we in het vliegtuig wel met Lei betalen, dus daar hebben we het geld grotendeels op kunnen maken.

Tijdens de vlucht hadden we redelijk wat turbulentie, maar de piloot heeft toch netjes gevlogen en we zijn veilig op Weeze geland. Daar stonden de chauffeurs en familieleden ons al op te wachten en werden we uitbundig begroet. Even een kopje koffie en daarna op weg naar huis.

Bij de kerk stonden de familieleden die niet meegekomen waren ons op te wachten, samen met opa en oma Schipaanboord. In een zaal hebben we gezamelijk geeindigd, en hebben Sanneke en Reinier een cadeautje ontvangen als ‘vertegenwoordigers’ van de meiden en de jongens. Sanneke als initiatiefneemster en ook samen met Reinier als “ziekenboeg-lid”.

Na wat napraten is iedereen huiswaarts gekeerd (om een welverdiend uiltje te knappen).

Door Wilko