Woensdag 3 augustus

We hebben de eerste werkdag er weer bijna opzitten! Op het moment zitten we binnen en hebben we uitzicht op de vandaag voor een groot deel gebouwde speelplaats en hard werkende mensen. Het gaat ontzettend hard! 

Vanmorgen hebben we met z’n allen de speeltoestellen in kleine stukken naar de desbetreffende plaats gebracht. Vervolgens startte de jongens (op 2 na) met het bouwen van de trappen en de speeltoestellen. De ene trap is geplaatst in ons gezamenlijk appartement. (!) De andere trap word geplaatst in het weeshuis. De dames hebben eerst boven geïnventariseerd waar er geschilderd moest worden als opknapbeurten. Eenmaal aan de slag zagen we duidelijk verschil. De grootste kamer boven moest worden geverfd maar er is door Esther (vrouw van de dominee, directeur van de dorpsschool en leider van het weeshuis) besloten om vloerbedekking te leggen. Dit leverde hilarische acties op. Zoals 2 kleuren vloerbedekking door elkaar gekozen door Esther. Ook de vloerbedekking werd gesponsord vanuit Nederland. 

Tussen de middag kregen we eerst soep getrokken uit de gehaktrolletjes van gisteravond. Vervolgens pannenkoeken met kaas. Pannenkoeken houdt in veel vet deeg dubbelgeslagen met eigen gemaakte kaas. 

Na de lunch hebben we een Bijbelstudie gedaan. Deze werkweek gaat de Bijbelstudie over Jozua. We hebben de studie in 3 groepen gedaan, lekker in de zon. 

Na de Bijbelstudie hebben we een poos doorgewerkt, ons eten staat vanavond om half 8 op tafel! Vanavond hopen we wat vrije tijd te hebben! 

Bij leven en welzijn tot het verslag van morgen! 

Opnieuw de hartelijke groetjes namens iedereen, 

Alieke & Mariska