Woensdag 10 augustus

Goedenavond boeren, burgers en buitenlui, 

Het is alweer woensdag. Ook hier vliegt de tijd. 
Vandaag is er veel werk verricht. Vanmorgen zijn Bert, Johan, Gerrit en Dirk gestart met het plaatsen van speeltoestellen bij de school. Na vele gaten gegraven te hebben, balken gezaagd en de nodige creativiteit hebben we met de overige materialen toch nog 2 toestellen kunnen plaatsen. De speeltoestellen zijn overigens ook voor andere doeleinden te gebruiken (zie foto)!! 

Dorise heeft zich vandaag ontfermd over de was, met behulp van een harksteel, waar ze een groot deel van de ochtend mee bezig is geweest. 

Mariska en Alieke zijn verder gegaan met de groen-witte trap. Uiteindelijk is er meer wit geworden, dan ze van tevoren bedacht hadden, in verband met een gebrek aan voldoende groene verf. 
Zij hebben ook de luifel voor het weeshuis gelakt.

De rest van de groep is in het weeshuis begonnen met de trap kitten, schilderen, kasten verven, plinten bevestigen, douche ontstopt, etc. Ook hebben de boys de picknicktafels aan de vloer bevestigd. 
De trap die eerst in het gastenverblijf stond is op maat gezaagd en in de woonruimte van de 3 oudste weeskinderen geplaatst. 

Geheel onverwachts kregen we bezoek van de schoonouders (met hun vrienden) van Pieter en Henrik en dat zijn dus ook de opa en oma van Mariska. We hebben hen een rondleiding gegeven van al onze werkzaamheden en hebben als afsluiting de glasblazerij, iets verderop in de straat, bezocht. 
Daarna hebben we gezamenlijk gegeten. 

Als het weer het toelaat, het is net begonnen met regenen, hopen we vanavond nog een aantal arme gezinnen te bezoeken, waar we zondag al mee begonnen zijn. 

Hartelijke groet vanuit Marosbogat, 

Bert en Alieke