Woensdag 1 augustus

Jo estét Hollandia,

Vanmorgen ging de wekker lekker op tijd (voor de meesten) en mochten we om 08:00 uur aan het ontbijt. We hebben gisteravond een planning gemaakt wie er naar Pici Ház mochten wie er boven in het bejaardenhuis van Ilona aan de slag kon.

De ploeg ‘De Diaconessen’ (o.l.v. Jaap Groen) ging in de bovenste verdieping aan de slag met het schuren van de duren en plinten, plamuren en witten van het plafond. We zijn hard opgeschoten en kwamen verder dan we dachten dat we zouden komen die dag. Tussendoor hadden we een break en zijn we met z’n allen naar Pici Ház geweest waar ploeg ‘De Straatkinderen’ bezig waren. Daar hebben we een foto gemaakt met z’n allen.

Wij, Bram, Dirk, Gert-Jan, Joost, Gerwin, Alieke en Mariska als hardwerkend team in Pici Ház hebben vandaag in het Kindertehuis eerst de kamers leeg gehaald en een grote schoonmaak gehouden.
De keuken beneden werd gesloopt i.v.m. de nieuwe keuken die morgen hoopt te komen.
Toen dit gebeurde kwamen er grote verrassingen!
Zeer, zeer veel puin en interessante spinnen en gelukkig konden we daar wel bij lachen!!
Eenmaal buiten met het puin werd dit al snel verzameld door o.a. een man met een voddekar en andere Roemeense burgers.
De 2 andere ruimtes zijn klaar om te sauzen, dus die arbeid wacht ons morgen op.

Eenmaal terug in het bejaardentehuis, wachtte ons daar het eten op en een andere groep jongeren die hier ook werkzaamheden verrichten. Deze groep hebben we in 2010 ook ontmoet.. sommigen herkenden elkaar. We hebben lekker spaghetti gegeten, het één en ander gezongen en nu lekker douchen en gezellig bij elkaar zitten. 🙂

Tot de volgende keer!

Een hartelijke groet,
Namens iedereen van de Werkgroep SAMARITA,
Dorise, Alieke en Mariska