Wir schaffen das

Wir schaffen das

We werden wakker op een warme ochtend, vroeg hoorden we alweer de bouwploeg zagen en boren, sommige van ons hadden opstartproblemen. Zeg maar dieseltjes bij veel vorst 😊. Zelfs ééntje moest even extra bijladen, aangezien ‘s nachts dat niet helemaal was gelukt. Maar gelukkig is de powernap effectief geweest. Op weg naar Melinde gingen we raden wat we als ontbijt (frühstück) zouden krijgen. Iemand hoopte op pannenkoeken met ontbijtspek en kaas, niets van dat alles. Er stonden yoghurtjes, muesli, cruesli (granola), lokale honing en bijna rijpe nectarines.

Vandaag zijn we verder gegaan met veelal dezelfde koppeltjes als gisteren. We hebben weer gipsplaten tegen de muren geplakt, isolatiemateriaal extra vastgezet met schroeven. Diverse dingen ingekocht, elektra aangelegd. In de loop van de ochtend kregen we Hans Boot (nieuwe secretaris Samarita bestuur) en zijn zoon Marco op bezoek. Zij zijn erg onder de indruk van het werk van onze groep en vinden het een mooi project.

We hebben nog een gezamenlijke lunch gebruikt: groentesoep, huisgemaakte friet en krokante stukjes kipfilet. Al snel na de lunch zijn Henrik, Hans, Marco en Maurits vertrokken naar Ilona Fülöp (Foundatia Lazarenum), die ons vertelde over het werk van haar stichting. Indrukwekkend om te horen hoe deze vrouw op hoge leeftijd nog dagelijks betrokken is bij het runnen van veel zorginstellingen en allerlei hulpvragen die op haar af komen. Zoals bij elke bouwproject geldt: 80% van de tijd gaat zitten in 20% van de afrondende werkzaamheden…. Dat was vandaag o.a. zo bij het opvullen van de oneffen wanden en zagen van kleinere stukjes om de bovenste randen van de muren af te werken met gipsplaten.

Als groep zijn we ’s middags met elkaar richting Sovata gereden, waar we rondgewandeld hebben en sommigen zich tegoed deden aan een ijsje.

Vervolgens zijn we doorgereden naar Erika en Willem vd Bruinhorst, waar we een heerlijke Hongaarse Goulash hebben gegeten. We hebben daar gezellig nagetafeld en zijn weer richting Gheorghe Doja gereden waar we weer een kampvuur hebben gemaakt en lekker hebben nagepraat. Hans en Marco vertrokken weer richting Târgu Mureș. Zij vliegen morgen weer terug naar Nederland. Fijn dat onze kersverse secretaris polshoogte kwam nemen van onze werkzaamheden!

 

Één reactie op “Wir schaffen das”

  1. Ik heb genoten van het humoristische verslag. En van alle foto’s. Goed bezig jullie met bouwen👍🏼 Goede tijd nog toegewenst

Geef je reactie