Wat een dag..

Lieve vrienden, vriendinnen, papa’s, mama’s, bekenden en andere meelevenden,

Vandaag was het weer een enerverende en mooie dag. De zon maakte ons al vroeg wakker, we moesten er deze keer namelijk al om half 8 aan het ontbijt zitten. Wat was dit moeilijk..: gisteren eerst een hele dag werken en daarna nog lang gezellig van elkaar genoten. Zo ging een groep naar de Mac, anderen zaten op een terrasje en de rest zat gezellig bij het tehuis.

Rond half 9 vanmorgen stond dominee Zold op de stoep. Hij ging samen met ons naar de BauMax om verf uit te zoeken voor de kamers in zijn nieuwe huis. Dat werd overgelaten aan de jongens. De meiden gingen natuurlijk even naar de shopwinkels. Helaas moesten ze nog even wachten, voordat deze open gingen. Twee meiden zijn daarna met dominee Zold meegegaan om zijn vrouw te helpen met boeken in te pakken. Ze kregen een heerlijke lunch. Aan de kinderen van de dominee werd speelgoed gegeven, waar ze apetrots op zijn. Het was een mooie ervaring om zo met het gezin samen te werken.

De andere mensen gingen weer naar het nieuwe huis van dominee Zold. Deze keer konden ze weer hard aan de slag. Nu kwamen alle verfkwasten tevoorschijn en kon ook het sauzen beginnen. De ‘local people’ waren ook van de partij; zo hielp een ervaren stukadoor ons met het verven. Tot nu toe wordt er elke dag erg goed voor ons gezorgd. Koekjes, koffie, appelcakejes, ijs en andere lekkernijen, ze komen het allemaal brengen. Jaap had het al snel gezien, hij vertrok rond drie uur naar Cluj  om Pieter, Sanneke en Marco op te halen van het vliegveld. Zij hopen rond een uur of zeven aan te komen in Targu Mures. In het huis van Zold is ondertussen nog veel werk verzet. Aan het einde van de dag is één kamer helemaal geel gesausd en is de andere kamer voor de helft af met een geel/oranje verf. Ook de meeste raamkozijnen zijn geschilderd.

Natuurlijk bleven de sterke jongens en twee sterke meiden achter om de tuin weer verder tot een mooi geheel te maken. Kantjes knippen (stenen), bandjes zetten, puin hakken en cement bakken maken waren hun bezigheden. De hele dag was het geluid van de boor te horen. Schoonmaken was deze dag ook de taak van de twee meiden. Ondanks dat iedereen al de hele dag gewerkt heeft, zijn sommige mannen nog niet klaar met werken in de tuin. Overwerk is heel normaal in deze vakantie!

Voor ons is de dag nog lang niet voorbij. We hopen met de hele groep, inclusief de nieuwkomers, namelijk nog heerlijk te gaan eten bij een Irish pub! Daarna wordt het nog gezellig borrelen en kunnen we ons bed in gaan duiken om uitgerust de zondag te beginnen.

Dit weekend zullen we hard nodig hebben om bij te komen. Morgen hopen we om 11.00u de dienst te volgen bij dominee Zold. Hij heeft ons uitgenodigd om daarna een ‘soft lunch’ te nuttigen. Als we dan weer terug komen in het tehuis zal er een lunch voor ons klaar staan. Daarna hoopt dominee Ivstván Lörincz misschien voor ons een Nederlandse dienst te houden. Als hij niet komt, zullen we naar de Burchtkerk gaan. En daarna zullen we pannenkoeken gaan eten, misschien met de dominee erbij! Wat zal dat weer vertrouwd voedsel zijn. Gelukkig is het Roemeense eten ook goed te eten voor de meesten.

Muziek is een vast onderdeel van deze groep. Veel mensen kunnen een instrument spelen, wat prachtig is. Deze talenten hopen we morgen in te gaan zetten door met de oude mensen te gaan zingen.

We wensen iedereen een goed weekend en een gezegende zondag toe!

De lieve groetjes van al de harde werkers..

(Gemaakt door Maurits en Lisanne: speciaal een knuffel voor jou <3 )

 

Één reactie op “Wat een dag..”

 1. Beste mensen,
  Wat heerlijk om jullie verslagen te lezen. Wat wordt er veel werk verzet!
  Fijn om tussen de regels te lezen dat jullie het goed hebben met elkaar.
  Ook mooi om op te merken dat muziek een taal is die de gewone taalbarrières overstijgt!
  Een gezegende zondag gewenst met elkaar temidden van de oudjes in het bejaardenhuis en een speciale groet aan de bekenden die ik in maart in TM heb ontmoet!
  Evert van den Born, diaconie GG Houten.