Vrijdag 6 augustus

Avond op 6 augustus 2010.

Jo estét!! (goedenavond)

Om 10 voor 4 moesten we nog hard rennen om de trein te halen. Jaja, we zijn met de trein gegaan naar Targu Mures. Goed, we moesten dus rennen. Komen we op het station aan, duurt het nog een half uur voor de trein komt. Komt die eindelijk, is het een trein die in Nederland al lang uitgerangeerd zou zijn, maar goed, hij reed nog. “Kaartjes” gekocht bij de conducteur, nou ja, een halve euro betaald om eerste klas naar Tg. Mures te rijden, want kaartjes kregen we niet. Het was wel ontzettend leuk. Iedereen genoot zichtbaar! Door deze treinreis kregen we een duidelijk beeld van Roemenië.

In Tg. Mures aangekomen stond dhr. Schipaanboord ons op te wachten en gaf ons een kleine rondleiding door het centrum van Tg. Mures. Daarna mochten we nog even de stad om souvenirtjes te kopen of gewoon rond te kijken. Vanaf zeven uur kregen we een rondleiding door de kerken het bejaardenhuis door Ilona, de directrice van het bejaardenhuis. In het bejaardenhuis hebben we heerlijk gegeten, aardappelsalade met ui en Wiener schnitzel. Na de taart toe nog een Hongaars lied ingestudeerd waarvan Ilona wil dat we het morgen in de kerk zingen.

Na het eten ging ieder voor zich. Sommigen zingen en anderen de mail kijken omdat we (zowaar) internetverbinding hadden. Hier hadden we ruim, de tijd voor want het wachten op ds. Molnar liep uit om de trieste reden dat ze moesten gaan condoleren omdat een neef , leeftijd 23 jaar, van Ester bij een auto-ongeluk om het leven was gekomen. Zeer verdrietig.

Toen ds. Molnar gekomen was konden we gaan en tegen 2 uur ’s nachts sliepen we weer.

Door Wilko