Vrijdag 5 augustus

Beste lezers, 

Vandaag weer een speciale dag beleefd. Het is iedere dag weer een verrassing wat je allemaal te zien krijgt en moet gaan doen.
Vanmorgen mochten we eindelijk een keer uitslapen en daarna zijn we begonnen met een maaltijd van brood met Nederlands en Roemeens beleg met koffie, thee en melk.
Na het eten hebben we de bijbelstudie gedaan van deze dag.
Daarna zijn we met de trein naar Tirga Mûres gehobbeld, een hele belevenis!
Hier hebben we de stad bezocht en zijn daar naar het bejaardenhuis van Ilona gelopen waar we een heerlijke lunch hebben gekregen. Snijbonensoep met bouillon, macaroni met goulashvlees.
Hierop volgend hebben we een aantal liederen gezongen voor de straatkinderen van de opvang daar, en speelgoed uitgedeeld. Ook hebben we een indrukwekkende rondleiding in het tehuis gehad.
Ilona beheert een bejaardentehuis, een staatkinderenopvang, school en ze onderhoudt 150 arme gezinnen. En dat alles in afhankelijkheid, veel meer dan in Nederland.
Vervolgens zijn we weer terug richting de trein gelopen en hebben voor onderweg wat te eten gehaald bij de Mac. Kosten heenreis: 52 Lei – Kosten terugreis: 20 Lei wat in de broekzak van de conducteur verdween….. 

Nadat we gisteravond geen water hadden, hebben we vanavond maar weer gedoucht en de avond weer gezellig afgesloten. 

Morgen weer een nieuwe dag vol met belevenissen! 

Hartelijke groeten vanuit Roemenië. 

Dirk Prins en Geert-Albert Prosman