Voorbereidingen

De vakantie komt steeds dichter bij, dat betekent ook dat we achter de schermen hard aan de slag zijn. Ik wil u daar even in mee nemen.

Het sponsorgeld gaat met grote stappen vooruit, de meeste hebben zelfs meer dan €500,- opgehaald. Daar zijn we met z’n alle natuurlijk best trots op maar we doen het vooral om de mensen te helpen. Dus hoe meer sponsors hoe meer wij kunnen betekenen voor de Hongaarse christenen. Hoe we aan het sponsorgeld komen? Dankzij allemaal lieve familie, vrienden, kennissen die ons sponsoren maar sommige zijn ook heel actief met zelf acties op touw zetten. Zoals een eind gaan fietsen om geld op te halen, auto’s wassen, kerst bomen ophalen.  Verder zijn er ook veel bedrijven die ons sponsoren. Met alle sponsors zijn we super blij.

Elke keer krijgen we van Arie en Corrie een update over hoe ver we zijn en welke projecten we gaan doen. In de volgende blog leg ik de projecten uit. Ook krijgen we elke keer een beetje uitleg over de Hongaarse cultuur. Super interessant en leuk. Zo leren we Hongaarse woorden om met de Hongaarse bevolking in Roemenie te kunnen spreken, leren we het volkslied.

    

We willen niet alleen de huizen opknappen voor de mensen dievwe vanuit de kerkelijke gemeente toegewezen krijgen, maar we wilde ze ook kleding geven, nieuwe inboedel en speelgoed voor de kinderen. Hiermee zijn we aan de slag gegaan. Elke deelnemer heeft in zijn/haar omgeving gevraagd voor kleding en speelgoed. Sommige hebben ook inboedel verzameld.

Op vrijdag 7 juli konden er spullen ingeleverd worden in Ouderkerk aan den Ijssel waar een vrachtwagen de spullen eind van de dag kwam halen. De meeste spullen werden op zaterdag 8 juli afgeleverd bij Transportbedrijf Dimetra in Scherpenzeel. Van onze groep waren Herbert en Jacolien om mee te helpen met spullen inladen. Ze moesten om 08.15uur in Scherpenzeel zijn daar moest de auto van Herbert uitgeladen worden. Hij heeft bij verschillende groepsgenoten spullen opgehaald. Ze moesten beginnen met het sorteren van bananendozen waar verschillende ontvangers op stonden. Zo kon het op een logische volgorde in de vrachtwagen geladen worden. De vrachtwagen die in geladen moest worden had ergens anders al spullen opgehaald dat moest er eerst weer uit en werd even apart gezet. De mannen die de vrachtwagen indeelden gaven steeds aan wat ze wilde hebben, met een man of vijftien werd de vrachtwagen ingeladen. Er waren zoveel spullen dat het een mierenhoop was van allerlei spullen. Een beeld van de spullen die er allemaal waren: bedden, pallet Hollandse aardappels voorcde mensen die op de vuilnisbelt leven, kasten, bank, stoelen, veel kleding natuurlijk en voor onze projecten bijvoorbeeld al het laminaat, verf, keukenblokje, paar pallets tuintegels en nog veel meer. Het werd al snel duidelijk dat niet alles in de vrachtwagen zou passen. Iedereen stond er toch van versteld wat er uiteindelijk in kon. De mannen die de vrachtwagen inladen deden het niet voor het eerst want elk gaatje dat nog over was werd opgevuld met zakken kleding. Het laatste plekje werd opgevuld door een orgel. Hopelijk voor de chauffeur hoeft de vrachtwagen niet open bij de Douane 😉 De vrachtwagen is op maandag 10 juli vertrokken richting Oradea Roemenië.

 

Zoals u kunt zien is iedereen al druk bezig met de vakantie.  Nog een paar weekjes en dan is het echt zover. Dan vertrekken we naar Roemenië.

Viszontlátásra

 

Geef je reactie