Verrassende ontwikkeling op de bouwplaats…

Jo napot (goedendag) familie en vrienden,

De tweede werkdag begint om zeven uur. Met slaperige ogen en ontzettende spierpijn zaten we aan het ontbijt. Dit keer bestond het uit brood gebakken in ei en knakworsten en niet te vergeten de zoete thee. We verzamelen bij de kerk en met het gammele busje vertrekken we naar de bouwplaats. Dit keer kunnen we veel sneller aan de gang, want we waren helemaal ingewerkt.

De jongens konden weer verder met het maken van de bekisting van het betonpad, dit is een soort bak van hout gemaakt waar de beton morgen kan worden in gestort. Het pad is 1.3 meter breed en 22 meter lang.

We hebben aan de Oekraïners gevraagd of ze ook zeil hadden voor in de bekisting, maar tot onze verbazing vertelden ze ons dat ze dat ze zoiets nooit gebruiken. Toen hebben we ze met een beetje moeite uitgelegd dat het wel beter was om het te doen. Nu ligt het erin en kunnen we morgen een prachtig pad gaan storten. Ook hebben we veel puin onderin de bekisting gegooid, zodat we dat niet hoeven af te voeren en zodat we minder beton nodig hebben.

De dames begonnen weer met frisse moed aan het schrobben van de dakpannen, dakpan voor dakpan werd met veel liefde geschrobd en geboend.

Om half twaalf werden we geroepen voor een brunch: sandwiches, met groente (komkommer, tomaat en paprika). Daarna gingen we aan de slag en werden we een uur later weer geroepen voor de lunch. Bruine bonen prut met brood. Ons toetje was om te smullen: appelcake.

Daarna hadden we een Bijbel studie in groepjes over ‘Timotheüs: jong de Heere dienen’.

Toen weer aan het werk, dakpannen schrobben en een mooi pad aanleggen. Ondertussen kregen we goed nieuws! We hoefden niet meer naar het poephok, want er was een echte toilet geïnstalleerd met een regel: maximaal een persoon per tien minuten.

Na werktijd gingen we geld pinnen en gelukkig kwam er bij de derde automaat echt geld uit,  In de supermarkt hebben we wat inkopen gedaan. Thuis gekomen konden we gelijk aanschuiven en aten we gebakken pasta met varkensvlees. Deze avond blijven we bij ons gastgezin en duiken we vroeg ons bed in.

Werkzame groeten vanuit Oekraïne

Geraline en Lianne

3 reacties op “Verrassende ontwikkeling op de bouwplaats…”

 1. Mooi om te lezen hoe het jullie daar vergaat. En dat er zoveel werk wordt verzet, maar ook meegedacht.
  Eten komen jullie daar niet tekort, begrijpen we.
  Hartelijke groet,
  Jan en Jannie van den Bosch

 2. Bruine bonen prut met brood brrrrrr, fijn hé dat jullie zo verwend worden, als dankbaarheid voor jullie inzet.

 3. wat eten jullie veel lekkers ,jullie zullen best wel een paar kilo gegroeid zijn als jullie weer terug zijn in Holland.
  en zeggen niet meer MA DAT LUSTEN WE NIET , maar dan is het baie dankie voor die lekkere kos ma.
  de groetjes van opa en oma.