Tijd voor afscheid….

Lieve mensen naar wie we allemaal heel erg heimwee hebben,

Vandaag was geen dag als alle andere. Het begon al met ontbijt op bed voor een paar mensen. Natuurlijk hebben we verder wel heel hard gewerkt, maar in ons achterhoofd wisten we allemaal dat vandaag de laatste dag in Tirgu Mures zou zijn. Vanochtend werd de groep weer in tweëen gesplitst om bij beide projecten de puntjes op de i te zetten.

In de nieuwe pastorie van dominee Zold hebben we keihard gewerkt om het schilderwerk af te ronden. Nadat we alles opgeruimd hadden, namen we nog afscheid van twee gemeenteleden die tijdens de werkvakantie steeds aanwezig waren om ons te helpen waar ze konden. Dit was een ontroerend moment voor ons allemaal.

In de tuin bij Casa Diaconala werd er gezwoegd en (vooral) gezweet om de tuin er picobello uit te laten zien. Er staat een mooie pergola en het straatwerk ligt er prachtig bij.

Omdat we zo hard gewerkt hadden, kregen we ’s middags nog tijd om te ontspannen. Of we nu wilden zwemmen of souvenirs wilden kopen, het kon allemaal.

Rond half 8 werden we verwacht aan een prachtig gedekte tafel in de kapel van Casa Diaconala. Deze maaltijd was bedoeld als afscheid en om ons te bedanken voor al het werk dat we verzet hebben. Daarom was Ilona ook aanwezig. Aan het eind van de maaltijd bedankte ze ons hartelijk en gaf ze ons een cadeautje. Nadat we nog wat voor haar gezongen hadden, namen we afscheid. We sloten de dag af door gezellig samen te zijn.

We willen er nog niet aan denken, maar we moeten ook afscheid van elkaar nemen. Vannacht zal er een gedeelte van de groep naar Cluj rijden om morgenochtend vanuit daar naar Dortmund te vertrekken. De rest zal rond die tijd opstaan om spullen in te pakken, de slaapkamers schoon te maken en in de bus van Joseph te stappen richting het vliegveld van Tirgu Mures. We vinden het jammer dat we moeten vertrekken, maar stiekem hebben we allemaal heel veel zin om jullie weer te zien.

Hopelijk een behouden reis en tot morgen.

Viszlát! (Goodbye!)

Lisanne en Carolijn

P.S. Zoek de verschillen tussen de oude en de nieuwe tuin!

 

2 reacties op “Tijd voor afscheid….”

 1. Goedereis mensen, voor de genen die nu vertrekken. En hopelijk nog een paar uurtjes slaap voor de rest van de groep. Tot (van)morgen!

  Groetjes, Annelies

 2. Beste mensen,

  De tuin ziet er prima uit. Daar kun je gerust een beetje trots op zijn. Fijn dat het voorwerk van de groep uit Houten op deze manier is afgerond.

  Ik hoop dat de oudjes hier veel plezier aan zullen beleven.

  Groeten en wellicht tot een volgende keer,

  Peter Kroon
  Houten