Thx for all!

Goodmorning! Het woord dat we vaak ‘s morgens als eerst te horen kregen. De ☀️ was alweer vroeg in de morgen te zien, het belooft een mooie dag te worden. Een speciale dag: Onze laatste werkdag hier. Ons ontbijt: ???.

De ene helft van de groep kreeg de mogelijkheid om nog bij het gezin ?‍?‍?‍? te kijken waar van de week een vloer gestort is en een muur gemetseld was. Vooraf haalden we nog een ? bij de supermarkt. De andere helft van de groep ging nog hard aan de slag ter plaatse??. Oude kleding, ? met stalen neuzen en ?-schoenen aan: Klaar om te starten. Er werd nog hard gewerkt om de oprit verder door te trekken naar de ? van de kerk, zodat dit nu ook verhoogd is. De laatste puntjes werden op de i gezet bij de overkapping in de vorm van nog een laagje verf. Overal werd er een ?-je in het zeil gehouden. Misschien ook nog leuk om te weten: De hele dag door eten wij ??? hier in ??.

Precies voor het middageten was het klaar. Na het middageten deden we een minder leuk, maar nodig werk (aldus de dominee). We verplaatsten al het kachelhout naar de opslagplaats in het gedeelte van de overkapping.

Ondertussen gingen er een aantal meiden ??‍? hard aan de slag met het bakken van oer-Hollandse pannenkoeken?. Dit wilden we hen geven als verrassing voor alles wat de mensen hier voor ons gedaan hebben. De overkapping werd versierd, de laatste loodjes aan het opruimen van het terrein werden gedaan.

Begin van de avond waren er ongeveer vijftig mensen aanwezig: de dominees van verschillende gemeentes en gemeenteleden.
Allereerst werd de overkapping op een ludieke manier geopend ??. Dit nadat de dominee nog een aantal mensen opgehaald had. De dominee van deze plaats werd via de nieuwe oprit in een kruiwagen ? naar de overkapping gereden. Een knal klonk: Een ? aan een touwtje werd doorgeprikt en het lijntje met een ✂️ doorgeknipt. Dé officiële opening! Hoe mooi dat er na tien dagen zo’n mooi gebouw staat!

Met z’n allen aten ? we heerlijke pannenkoeken: met spek (de mensen hadden ons verkeerd begrepen en hadden een heel stuk spek gebraden en in kleine stukjes gesneden), kaas en zelfs stroopwafels.
Aan het eind van de maaltijd zongen de Oekraïners ons een christelijk lied toe in het Hongaars, waar ze heel erg goed in zijn ?.Daarna werden we, na dank aan de Heere, uitgebreid bedankt voor alles wat we hier gedaan hebben. Ze hadden zelfs allemaal cadeautjes voor ons klaar staan. Het oudste gemeentelid had voor ons verschillende onderzettertjes gehaakt in de kleuren van de Hongaarse vlag. Ook had één van de meiden uit Oekraïne had een mooie steen geschilderd, als aandenken schrijven wij allemaal onze naam erop, die als aandenken hier in Oekraïne zal blijven. Daarna kregen we een nog ? van hen: Een mok met allemaal onze eigen naam erop en de tekst: ‘De HEERE zegene u en behoede u’ (Numeri 6:24).
Nadat de maaltijd was beëindigd was er nog een kort zangavondje.
Wij zongen de Oekraïners het lied: ‘Heer’ ik hoor van rijke zegen’ toe. Ook zongen we nog een aantal liederen in het Hongaars, Engels en Nederlands. Zo werd onder andere het lied ‘ Vrede zij u’ (in het Nederlands!) aangeleerd aan de gemeenteleden.
De avond was heel indrukwekkend! Een bijzonder moment om van veel mensen vast afscheid te nemen, dit met een ? en een ?. We gaan de hartelijkheid van de mensen hier zeker missen, en hopen dat ooit dromen ook realiteit kunnen worden.

De avond ?? we af met de laatste houtjes: Voor de laatste keer hier het kampvuur. Hard nog aan de slag om de ?? in te pakken met om zo vast grotendeels klaar te zijn voor het vertrek van morgen. We hopen dan alvast de grens over te gaan naar Hongarije, daar de nacht in een hotel door te brengen om vervolgens zaterdag aan het begin van de middag met het ✈️ weer naar Nederland te gaan.

Sleep well, move better! ? ?

??‍♀️??‍♂️

5 reacties op “Thx for all!”

 1. Wat ontzettend mooi om te lezen dat het werk klaar gekomen is.
  We hebben met veel belangstelling jullie dagverslagen gelezen! (En de foto’s bekeken)
  Wij wensen jullie een goede reis naar NL toe?

 2. Fijn om dagelijks jullie vorderingen te lezen en dat het project is afgerond. Goed gedaan en welkom thuis.

 3. Het was erg leuk om de dagverslagen te lezen.
  Jullie hebben hard gewerkt en hebben het volgens mij ook erg gezellig met elkaar gehad als groep. Fijn dat alle projecten zijn afgerond.
  Goede terugreis en tot morgen!
  Pa en ma de Jonge en Jochem

 4. Ik heb respect voor jullie inzet! Leuk om de verslagen te lezen.
  Een goede terugreis en wel thuis. En dan lekker uitrusten, dat hebben jullie echt verdiend!

 5. Jongelui, wat hebben wij een diep respect voor jullie dat je in je eigen vakantie zo je medemens mocht helpen.
  We hebben genoten van jullie werkzaamheden. Op afstand leefde we met jullie mee’. een goede thuisreis.

Geef je reactie