Terugblik – terugreis…

Woensdag, vertrokken we na de lunch richting huis. We hadden besloten om de terugweg in drie dagen te reizen zodat we onderweg ook nog even van de omgeving konden genieten. De reis verliep voorspoedig. We hadden veel minder file als op de heenweg. Waar Oostenrijk en Tsjechië bergachtig waren, is Hongarije er plat bij. Ik heb me verbaasd over de droogte in Roemenië, maar ook Hongarije. Wat zijn wij als Nederland gezegend met onze vruchtbare, vochtige rijke gronden. De mais stond in Roemenië op veel plekken maar een meter hoog. Hoe dicht bij huis we kwamen, hoe groener het werd. Woensdagavond stopte we in Slowakije langs de Donau. We namen een duikje. De stroming in het water was sterk, dus we gingen niet diep. Na een rustige nacht, aten we ontbijt. Daarna hielden we bonte ochtend. Leuk om elkaar zo op de korrel te nemen. Ik ben trouwens razend enthousiast over alle personen die mee waren. Ieder is uniek en ieder kleurde de groep tot een prachtig bont gezelschap. De één zong: ‘Fliepflapdoebedoedap’. De volgende maakte oergeluiden. Een derde kon met rake opmerkingen uit de hoek komen. De volgende was praktische met de handen. Een ander hield van boodschappen doen bij de Hornbach ofzo. Iedereen had z’n genietstandje op maximaal. En dat hebben we op de bonte ochtend aan elkaar duidelijk gemaakt.

Rond de middag vertrokken we naar Tsjechië. In Praag waren we Marien zat en hebben we die gedumpt bij z’n ouders. We dachten dat het beter was als hij daar nog een weekje vakantie zou vieren! Wij trokken nog iets verder richting Duitsland. We hadden bedacht dat we al genoeg in de natuur hadden geslapen langs het water, dus wilden we nieuw avontuur. Slapen op een bankje in het park midden in de stad als een zwerver. Daar hadden we zin in. Dus wij vol goede moed en een berg sfeer op naar het Duitse stadje Leipzig. Midden in het centrum een leuk Italiaans restaurantje opgezocht en gegeten. Op deze manier konden we ook nog even van Italië genieten🙃😇 Daarna vertrokken wij naar het park. Het was erg warm in de stad. Mede daardoor dat het park nog lang vol zat met luidruchtige jeugd. Echter, dat deerde de meeste van onze groep niet. Aangekomen bij de bankjes installeerde we ons om te gaan slapen. De één echt op een bankje. De volgende lag er naast. De meesten hadden de slaap zo te pakken. De wekker stond om 7 uur; morgen het laatste stukje naar huis! Maar… om 5 uur hoorden we geritsel, brekende takken en gesnuffel. Was het een droom?! Was de laatste Duitse jeugd nog in het park? Nee. Enkele meters naast ons liepen wasberen hun ochtendronde! We hebben in de mooiste plekken natuur geslapen onder de open hemel, maar waar spotten we wild?! In het centrum van de stad!

Van schrik waren we daarom maar iets vroeger vertrokken en onderweg hebben we een ontbijtje getjapt bij de McDonalds. We hadden een partybus en een slaapbus. In de ene bus werd gezongen en in de andere bus werd geslapen. Had je behoefte aan slaap dan moest je even in de slaapbus. Had je behoefte aan gezelligheid en een vrolijk liedje dan was de partybus je vervoersmiddel. Zoals verwachten liepen veel dingen anders dan gepland, maar toch kwamen wij volgens de planning aan om 15.00 in Woerden. Leuk om ouders even kort te zien. En ja, oost west, thuis best! God is groot dat we anderen, die het minder hebben, mochten helpen. God is goed dat we heelhuids zijn thuis gekomen. God is genadig dat we een gezellige tijd mochten hebben met elkaar. We noemen maar enkele van onze zegeningen. Solo Deo Gloria!

Één reactie op “Terugblik – terugreis…”

  1. Fijn dat jullie weer veilig thuis zijn!!
    Jullie hebben mooi werk verzet!!!
    Groet aan jullie allen .

Geef je reactie