Spetter spetter spat, de muurtjes zijn weer glad!

Wentelteefjes. Het is niet te geloven, maar het is toch echt een feit. Vanmorgen als ontbijt kregen we wentelteefjes! Welliswaar iets anders dan thuis, maar toch wel lekker. Na het eten vertrokken we naar de verschillende projecten. 2 mensen mochten weer mee om eten uit de delen aan de oudere eenzame mensen in de stad. Vandaag zijn ze langs 3 oudere vrouwen geweest. Deze mensen zijn niet arm maar vooral heel erg eenzaam. Bij deze bezoekjes hoorde ook boodschappen en medicijnen halen. Maar als beloning werden ze dan ook volgepropt met pruimen, koekjes en chocola.

De rest van de groep verdeelde zich o.a. over de 2 gezinnen. In het gezin van de vader met 2 zoons is druk gewerkt. Er is flink geverfd en de muizen zijn verjaagd. En de jongens van dat gezin? Die hebben heerlijk geslapen in hun stapelbed!

In het andere gezin hebben de muren ook een likje verf gehad. Vader en moeder hadden een duidelijke mening over de kleur die ze wilden, namelijk: knalroze. En zo is bijna het hele huis in deze vrolijke maar ook drukke kleur gehuld. Daarnaast is het laminaat gelegd en is het plafond van de kamers en de hal ook bijna helemaal wit geschilderd. Ondertussen hebben we kleurboeken en springtouwen uitgedeeld. De kinderen van dit gezin worden aardig goed vermaakt. Er worden handjes gedrukt, boksen uitgedeeld en push-ups uitgevoerd. Ook leren de jongens uit de groep de kinderen een paar nederlandse woorden. Raam, deur, roze, stapelbed en nog veel meer. Bij het woord plafond moesten ze wel heel hard lachen. Wat de betekenis in hun taal was? Geen idee, maar het zal vast grappig zijn!

Ook bij het diner hadden we iets uit Nederland. Heerlijke rookworst met aardappelen! De sluiting van de maaltijd ging over Johannes 3: 1-21

Na het eten was er gelegenheid om te douchen want daarna zouden we nog op pad gaan. We hebben een mooie tocht gemaakt met de bus en de benenwagen terwijl we genoten van de ondergaande zon. Daarna zijn we terug naar het oord gegaan. Hier houden we een veiling voor de kampactie onder het genot van o.a. chips, nootjes, snoep, frisdrank en zelfs pizza. 40 euro voor waterverf, 28 euro voor een paar kauwgommetjes, een echte Duitse Rembrandt bijbel voor 104 euro en zelfs een grote box voor 140 euro!

Morgen gaan we niet werken. Er staat dan iets anders op de planning. Maar wat dat is, dat leest u morgen weer!