Regen, onweer en hard werken

ALGEMEEN
Vanmorgen begonnen wij samen rond 7.30 aan het ontbijt. Onderling werd navraag gedaan naar de nachtrust. Die bleek nogal verschillend te zijn, wat wel resulteerde in voorrang bij de koffiekan.
Na het goed verzorgde ontbijt (de kaas is hier alleen wel iets-zie-pietsie anders) konden we weer van start.
De teamverdeling was hetzelfde als gisteren.

Project Loze leidingen

Buiten zijn wij verder gegaan met het gaaswerk. Er was weer een nieuwe rol gaas gekocht, dus het laatste stuk kon ook gemaakt worden. Het weer was een stuk minder warm, met af en toe een buitje, ook met onweer… De regen was lekker verfrissend, dus grotendeels gingen we door. Het spitwerk was bijna klaar, alleen het laatste was vooral grind, dus daar is het gaas wat minder diep de grond in gegaan…
Vooral veel krammen erin geslagen, dat ging niet bij iedereen zonder slag of stoot, maar is ook gelukt en de fijne motoriek heeft weer een update gehad.
Gisteren hadden wij op verzoek de bovenste planken van het hekwerk eraf gehaald, vandaag bleek dat toch niet de wens, dus ze konden er weer op. Erfenisje van de Babylonische spraakverwarring , zullen we maar zeggen….
Binnen zijn we verder gegaan met het tegelen van de wand, deze is nu klaar!
Ook zijn de wanden in de keuken inmiddels geverfd. Gelukkig bleef het bij het verven alleen bij de muren en zijn wij er schoon vanaf gekomen… Morgen kunnen we dan verder gaan met het opruimen van de slaapkamer zodat we ook daar kunnen beginnen met het verfen.
Vandaag was de buurman ook weer onze vriend en kregen we weer wat versnaperingen aangeboden.

Project Pãnet

Vanochtend rond een uur of negen reden we de poort van het oude echtpaar binnen. De man stond ons al op te wachten, en na een goed welkom begonnen we met het sauzen afmaken van de kamer. Daarna werd het tijd werd om het vloertje erin te leggen. Terwijl Leanne en Arjanne die taak opzich namen, was het Henrik die begon met het sauzen van het halletje. Eerst de muren. Mooi roze is niet lelijk, maar toch moest het roze plafond ook maar een likje gele verf krijgen. Na een tijdje werd het tijd voor de lunch, die -net als gister- weer verzorgd werd door de vrouw en de dochter van de dominee. Tijdens de luch ontstonden er mooie gesprekken over het geloof. Ook Leanne liet zich spontaan nog even horen op het kleine traporgeltje in de hal van het huis. Na de lunch was het hoogtijd om verder te gaan met het laminaat en de plinten. Henrik maakte ondertussen het sauzen even af. Rond 16:00 kwam het oude echtpaar (85 en 84 jaar oud) het resultaat bekijken. Door de taalbarrière was het lastig om te horen wat ze wilden zeggen, maar hun gezichten spraken boekdelen. Ze waren ontzettend blij en dankbaar. Morgen hopen we het project af te ronden, en de laatste puntjes op de i te zetten.

Project ‘mantelzorgwoning’

Bij aankomst werden we hartelijk verwelkomd door de koffie die de dominee (Ferry) voor ons had gezet. Het was fijn om te zien hoe betrokken en behulpzaam de gemeenschap was bij ons project.

Onze eerste taak was het plaatsen van lange balken op de juiste hoogte en deze zorgvuldig uit te vullen. Dit was essentieel voor de stevigheid en stabiliteit van de constructie. Met deze basis klaar konden we de eerste platen op het dak leggen. Echter, omdat er een dreigende bui aankwam, moesten we de platen deels afdekken met zeilen om ze te beschermen.

Rond het middaguur gaven we gehoor aan de vriendelijke uitnodiging van een lokale boeren familie om bij hen te komen eten. We namen graag de pauze en genoten van een rondleiding over de boerderij, gevolgd door een heerlijke maaltijd die met liefde was bereid.

Na het eten was de bui voorbij en konden we ons werk hervatten. We begonnen met het plaatsen van de dwarsbalken aan de achterkant van de woning, waarmee we bijna alle hoofdbalken voor de vloer konden plaatsen. De vloer begon steeds meer vorm te krijgen en het motiveerde ons om door te gaan.

Vervolgens werden de andere vloerplaten zorgvuldig gelegd en was het tijd om de schuine hoekbalken te plaatsen. Deze hoekbalken dienden om de platen in de hoeken van de woning te ondersteunen. We zaagden met precisie de balken in verstek om deze hoekbalken perfect passend te maken.

Aan het eind van de dag hebben we elkaar als groep weer ontmoet bij het bejaardenhuis waar we verblijven. Altijd even speculeren voor het eten wat het menu van de dag is. Lekker of niet maar vanavond was iedereen het erover eens dat het eten heerlijk was. Krokante kipschnitzels met een bijzondere aardappelpuree. In de avond hebben we met elkaar nog bijbelstudie gedaan over psalm 1 en dat was de afronding van deze dag.

2 reacties op “Regen, onweer en hard werken”

  1. Heerlijk weer een hoop werk verzet!!
    Henrik had geen trapje nodig;-) ideaal.
    En ook mooi dat jullie al lokale contacten hebben!

    Fijne avond/nacht nog… Met hopelijk een vruchtbare slaap zodat jullie de morgen er weer fris tegenaan kunnen!!

  2. Wat mooi allemaal! Ik begrijp dat de mensen blij zijn!

Geef je reactie