Puntjes op de ï, daar gaat veel tijd in zitten?

Dagverslag 23 juli 2022

Vandaag de laatste werkdag alweer. Iedereen zit aan het ontbijt met kleine oogjes. Slaaptekort wat aan het eind van de week wat begint op te lopen. Sommigen hebben het over kampvuur verhalen van de vorige avond waarin explosies hebben plaatsgevonden. Aan het einde van de week worden de verhalen ook wat spannender, maar na het ontbijt moet iedereen weer aan de slag.

Al sloffend en slepend gaan we richting onze werkplek. De energie is er toch wel een beetje uit. Zouden we nog genoeg hebben voor de hele dag?

De klussen worden afgerond. De witte wand in de wc wordt tot bovenaan verder getegeld door Judith en Clazina. De tweede kamer komt klaar met plafond en gipsplaten waar Sjoerd, Wiljon en Juan in hebben gewerkt. De elektriciteit wordt zover als mogelijk afgemaakt door Jordy en Marinke. Gert-Jan en Henrik maken het terras af en Maurits sorteert alles bij elkaar om straks alles netjes te kunnen opruimen.

Daarna nog even wat detailklussen. De kruiwagen krijgt nog even snel een nieuw wiel, geknoeid cement wordt van de vloer weggehakt. Zakken en laminaatplanken worden weer naar binnen gebracht om het voorportaal van het huis weer vrij te krijgen. Er wordt vuil geprikt in en om het huis. Binnen in het huis wordt het huis met bezemen gekeerd wat genoeg stof doet opwaaien.

En zo ronden we onze werkzaamheden af zo rond de klok van 15:00 uur. Warm genoeg ook om te stoppen, inmiddels is het zo’n 35 graden. Het huis wordt nog even uitgebreid gefotografeerd om maar niet te vergeten wat we gedaan hebben.

Tijd om te douchen, want na elke dag moet je weer genoeg van je huid afwassen. Een laag stof, cement en betonkruimels. Vandaag ook nog even tijd om een middagdutje te doen voor de maaltijd.

Het eten is vandaag wel bijzonder. Iets wat we niet kennen, het ziet er uit als een soort van maiszetmeel met gesmolten kaas. Dit is even wennen voor iets wat we nog niet eerder gegeten hebben. Gelukkig hebben ze hier in Roemenië ook cola en ketchup en daar kun je al het eten mee wegkrijgen. Maar de moeite van de gastvrouw wordt gewaardeerd.

Het kampvuur staat klaar om aangemaakt te worden. Al het hout wat we niet meer nodig hebben mag verbrand worden. Sommigen bedenken ook dat ze van hun kleren af willen en ook dat wordt bij de hoop neergegooid. Waarom zou je het terugnemen in je koffer naar Nederland? Er worden nog even boodschappen gedaan en voorbereidingen getroffen voor morgen als we na de kerkdienst arme gezinnen hopen te gaan bezoeken. Er volgt nog een oproep in de appgroep om wat plaatsjes van vandaag te delen. Benieuwd? Kijk dan naar het resultaat van een week klussen!

Één reactie op “Puntjes op de ï, daar gaat veel tijd in zitten?”

  1. Mooi wat er allemaal door jullie is gedaan en mooi wat het resultaat nu al is!! Melinda zal heel blij zijn!! Ik ben benieuwd hoe lang het nog gaat duren voordat de eerste mensen daar dagbesteding kunnen krijgen…
    Goede zondag morgen en maandag weer een voorspoedige reis en behouden aankomst in NL toegewenst!!

Geef je reactie