Op naar het echte resultaat!

Lieve mensen in het verre Holland,

Vanmorgen zaten we om half acht met wat duffe koppies weer aan het ontbijt, klaar om weer een dag hard aan de slag te gaan!
Na het ontbijt was het snel klaarmaken en vertrokken we naar onze projecten. Hierbij een kleine indruk hoe het bij ieder project eraan toe ging.

Thuisblijvers ( Agnes, Tjako, Geraldine en Margrethe ) :

Bij ons stond er op de planning dat we boodschappen moesten doen vanochtend. Agnes en Margrethe gingen met een winkelkarretje naar de Lidl die verderop aan het einde van de straat zit. Margrethe kroop in het karretje en Agnes sjeesde ermee over de weg. We werden behoorlijk raar aangekeken, maar dat maakt allemaal niet uit in Roemenie 🙂 .

De muur en de pilaren van de schutting moesten we nog verder oververven. Gisteren kwamen we erachter dat de verf op was en toen Jozef terug kwam van de bouwmarkt bleek dat hij de verkeerde kleur meegenomen had. Hij probeerde het meteen op de eerste pilaar en toen zagen we dus tot onze grote schrik dat de kleuren totaal niet overeenkwamen. Dus besloten we opnieuw alles over te schilderen, van grijs naar wit. Agnes en Margrethe knalden samen de verf erop en kletsten er ondertussen een eind op los! Als restultaat kregen we dat de schutting er supermooi uitzag met de tegenstelling grijs op wit. Het ziet er nu veel beter uit.

Ook zaten er wat witte verfvlekken op de grijze schutting omdat de pilaren strak tegen de schutting aanstaan en dat best lastig verven is, dus moesten die ook nog weggehaald worden. Margrethe loste dit klusje op terwijl Geraldine en Agnes de was deden en alles ophingen om te laten drogen. De totale verzamelde was paste precies in twee volle winkelkarretjes die we elke keer meenemen als we boodschappen gaan doen en om de spullen te vervoeren.

Joost mag weten waar al die vuile kleding en spullen nou toch vandaan komen haha! Het is ook helemaal niet warm geweest en we hebben ook helemaal niks gedaan of uitgevoerd afgelopen dagen, vandaar, u weet wel ..

Tijdens het middageten lag er héééérlijke meloen op tafel, die we al op hadden voordat u met de ogen kon knipperen.

Het was 37 graden en het zweet liep in straaltjes van ons hoofd. Alles plakte, kleefde en de kleding zat onder de verf, maar we zijn niet te stoppen of tegen te houden; we gaan door tot het af is en we resultaat bereikt hebben, ook al is dit in de stortregen of onweersbui die rond het avondeten naar beneden kwam vallen! Wij als harde werkers geven niet zomaar op! En dat geeft dan ook zichtbaar restulaat!

Nadat alles rond vier uur klaar en af was dekten wij vast de tafel voordat alle andere zweetjakkers thuis zouden komen. Aanvallen!

Satu Nou ( Joost, Maurits, Harold, Adriaan, Carolijn, Gert-Jan, José, Marc en Jeroen ) :

Rond half tien zijn we aan de slag gegaan. Er moest veel gebeuren; vlakken, stenen sjouwen, bandjes zetten, straten, enzovoort. José en Carolijn hebben de schutting geverft en een begin gemaakt aan een mooie schildering. Adriaan, Jeroen, Gert-Jan en Harold hebben zich gestort op het straatwerk in de achtertuin. We hebben om 1 uur een heerlijk maal gehad met kip, aardappel en komkommer. Na de lunch hebben we bijbelstudie gedaan met ds. Zold, we hadden mooie gesprekken, bijvoorbeeld over het nut van lichamelijke oefeningen en het nut van de Godzaligheid. Als je tijdens beweging je hoofd leeg kan maken en dan over God kan nadenken dan is de lichamelijke oefening een nuttig middel. ’s Middags hebben Joost en Maurits de schuur in elkaar gezet en Marc heeft het dak erop getimmerd. Maar precies toen het dak dicht was begon het te hozen en te waaien, we hebben met elkaar in het schuurtje geschuild en het was heel erg gezellig. Het zand dat klaar lag om erop te straten werd echter weggespoeld, en we konden niet meer buiten aan de slag. Daarom zijn we binnen verder gegaan met het bouwen van kamers op de tweede verdieping. Het grootste doel is wel de tuin, dus daar gaan we ons morgen op storten, zodat de dominee en zijn gezin daar van kunnen gaan genieten.

Sabed ( Josan, Anne, Jannemieke, Jaap en Marcel ) :

Wij hebben vandaag gewerkt als echte strijders! We hebben in alle dagen dat we gewerkt hebben nog nooit zo veel gedaan als vandaag. We hadden hulp van Josef en Istvan (die werken bij Casa Diaconala) dus schoot het nog meer op.

De laatste gipsplaten werden geplaatst tegen de muur door Jannemieke en Anne en Marcel plamuurde de muur ook meteen, zodat dit werk ook meteen was afgerond.

De voordeur werd erin gezet door Istvan en Josef, zodat het gapende gat ook gevuld was en dat ook meteen voor meer privacy zorgt.

Tussen de middag hielden we Bijbelstudie en kwam de buurvrouw aan met bonensoep en kruidkoek met suiker. Ze kan super goed eten klaar maken, dus smaakte dit ook super lekker!

Het was erg warm, maar ondanks dat ging iedereen er lekker tegenaan om zo veel mogelijk af te krijgen. Het drinken vloog er door heen, maar dat was ook zeker nodig!

Josan, Anne en Jannemieke zorgden ervoor dat de stapelbedden in elkaar werden gezet.

Josef en Istvan legden samen de tegels op de vloer en waren nog bezig toen wij naar huis gingen en Jaap heeft ook een handje geholpen. Zo alles bij elkaar was het hard werken maar het was wel leuk!

Idrifaya ( Jouke, Eline, Esther, Mariska, Cor en Thirza ) :

Toen we vanmorgen op plek van bestemming kwamen stonden de vader en moeder des huizes ons al op te wachten en zwaaiden enthousiast toen ze ons zagen. De zon scheen al heerlijk en het was een aangenaam temperatuurtje. We gingen direct verder waar we gister waren gebleven; Cor en Jouke flansten de keuken in elkaar, Esther begon met de stapelbedden in elkaar te zetten, met behulp van een zoontje. Eline ging verder met de muren voorsrijken voor het sauzen, Mariska en Thirza begonnen vast met sauzen waar gisteren al was bewerkt met voorstrijkmiddel. Ondertussen hielp de man des huizes goed mee; als we hem niet hadden waren we niet zo snel klaar met alles naar buiten te zetten; wát een spierballen heeft hij! Algauw steeg de temperatuur al naar standje sauna, waardoor we lekker plakkerdeplakplak aan het werk waren.
Rond half 1 namen we lunchpauze. Ondertussen hadden we een Bijbelstudie, waarbij een mooi gesprek uit voort kwam. Verschillende persoonlijke vraagstukken werden behandeld.

Tot onze schrik was het ineens al bijna 2 uur; we moesten snel weer aan de slag! Het duurde dan ook niet lang of iedereen was weer druk met zijn/haar werk.
Helaas waren de bedden in elkaar zetten lastiger dan verwacht; het eerste bed was nog niet af. Gelukkig kwam Thirza haar hierbij helpen, waarbij de nodige strubbelingen kwamen kijken. Zo lastig om alles op z’n plek te houden op zo’n niet gelijke ondergrond! 🙂
Rond half vijf trok de lucht dicht en kwamen er donkere wolken. Het duurde niet lang of het stortte van de regen. Ook onweerde het aardig hard. Maar daar trokken we ons weinig van aan, Esther, Cor en Thirza bleven zelfs buiten om toch de bedden nog alledrie af te krijgen. De twee zoontjes vermaakten zich heerlijk onder de grote dozen van de bedden, lekker droog! Cor kwam met het idee om de stukken karton boven ons te houden, waardoor we lekker droog bleven. Maar het ging zo hard dat we alsnog al snel doorweekt waren. Het deerde niet; de drie bedden moesten af, hoe dan ook! En dit is ons gelukt! Ze konden meteen naar de ‘nieuwe’ slaapkamer, die ondertussen door Mariska en Eline helemaal was gecleand. Koud, maar ontzettend voldaan, vertrokken we richting het diner, want daar hadden we intussen wel zin in. Morgen nog een dagje om alles af te maken en dan is het tijd voor afscheid nemen.. Nog maar niet aan denken..!

 

4 reacties op “Op naar het echte resultaat!”

 1. Lieve mensen,

  Goed om te zien dat jullie zo hard werken! In gedachten ben ik soms nog bij jullie! Succes morgen met het afronden van de projecten!

  Gerco, Jannelies en de kinderen

 2. Zoveel werk verzet… zoveel zonneschijn… zoveel gezelligheid… zoveel mooie momenten… zoveel ervaringen opgedaan….Prachtig wat jullie als groep met elkaar hebben gedaan! Onze complimenten. En we vinden het fijn Thirzzz om te zien hoe handig je toch met de kwast geworden bent! Groet Fam Schuurman

 3. Wat een harde werkers allemaal, en dat met zulke temperaturen.
  Wat een enthousiast team work.
  Succes met de afronding.

  Liefs en groeten van de Groentjes thuis

 4. Wauw wat zijn jullie goed bezig! Hele mooie resultaten! Succes met de laatste dingetjes! Groetjes, Marielle

Geef je reactie