Meters gemaakt…

Na een dag rust (zondag 17 juli ’22), mooie ontmoetingen en ervaringen. Mogen we onze handen weer uit de mouwen steken. Een nieuwe taak ‘corvee’ is geïntroduceerd. De corvee dient o.a. ons slaapvertrek enigszins schoon te houden. Gert Jan pakte deze taak in het mannenhuis op en nam ‘m zo serieus dat hij zelfs ook buitenom alles opgeruimd heeft. Tevens heeft hij de hottube zou heet gestookt, dat het veranderd is in een Turks stoombad. Waar nog niemand in durfde te stappen. Binnen is Jordy vanmorgen verder gegaan met het elektra, geholpen door Clazina en Maarten. Dit werk stokte vrij snel. De elektra pijpen waren op en moesten eerst bijgekocht worden. We zijn daarna verder gegaan met een groepje met het plaatsten van gipsplaaten. Deze worden tegen de wand geplakt. Dit schijnt het stucwerk makkelijker en goedkoper te maken.
Buiten hebben een aantal deelnemers geïsoleerd.

Na de heerlijke en voedzame lunch (bruine bonensoep met zwijnenvlees en Lángos: een lekker zelfgemaakt broodje) zijn we verder gegaan met ons werk. Binnen gingen Clazina en Maarten door met het plaatsen van de gipsplaten. Henrik is na het inventariseren van benodigdheden met István naar de winkel geweest. Waar ze zo ongeveer de rest van de werkdag hebben doorgebracht. Bij terugkomst heeft Jordy een heel aantal pijpen geplaatst, zodat morgen alle kabels getrokken kunnen worden. En er verder gegaan kan worden met het plaatsen van de gipsplaten. Buiten zijn we verder gegaan met de resterende wanden te isoleren. Hier waren we zaterdag al mee begonnen aan de achterwand. Maar inmiddels is nu ook de zijwand helemaal geïsoleerd en een groot gedeelte binnen is ook al klaar. Dit hebben we gedaan in een groepje met: Marinke, Sjoerd, Juan, Wiljon, Judith en Jordy heeft ook nog even geholpen. Maurits verrichtte hand en spandiensten (o.a. lijm mixen voor de isolatie). Het grootste deel van de isolatie zit er dan nu inmiddels ook op.

Rond half 8 hebben we gegeten en daarop volgde een mooie en leerzame bijbelstudie over hoofdstuk 1 van Habakuk. De bijbelstudie hebben we gedaan in 3 kleine groepjes. Na de bijbelstudie hebben we ook nog even met een aantal bij het kampvuur gezeten.

3 reacties op “Meters gemaakt…”

  1. Wauw het grootste deel van de isolatie zit erop!
    Morgen kabels trekken!
    Jullie zijn echt verbindende Christenen
    In geloof en in daden, mooi!

  2. Geweldig om jullie verhalen te lezen en jullie werk te zien! ‘n Superteam!! Succes verder!💪🏻

  3. Leuk om jullie belevenissen ’mee te maken’ via deze dagverslagen! Het loopt lekker zo te horen! Succes dreamteam!

Geef je reactie