Maandag – een vrije dag

Beste boeren, burgers en buitenlui,

Afgelopen zondag zijn wij twee keer naar de kerk geweest. We verstonden er niets van, maar toch was het fijn om een dienst mee te maken in een ander land, cultuur en taal. Na de diensten hebben we enige uitleg ontvangen van de dominees. ’s Morgens in het duits en ’s middags in het engels. De preken gingen beiden over numeri 13.

De dominees die wij gehoord hebben zijn vader en schoonzoon van elkaar (ds. A. Pito en ds. I. Zolt).

Vandaag hebben we een tocht door de Karpaten gemaakt onderweg naar Bucin. Daar hebben we souvernierwinkeltjes afgestruind. Na veel afdingen hebben we goedkope souverniers binnen gehaald. Sindsdien loopt iedereen hier keurig netjes met een hoed op zijn/haar hoofd, want die vielen goed in de smaak. Daarna hebben geluncht bij een langdradig en sloom restaurant, waardoor enige tijdnood ontstond.

Nadat we onze maag gevuld hadden zijn we afgereisd Korund, waar we niet veel anders zagen dan souverniers, souverniers en nog eens souverniers. Ongeveer 50 winkels. Nadat iedereen ook daar zijn slag had geslagen gingen we op weg naar Sovata, waar we een lekker en gezond modderbad hadden genomen (stappenplan: Duik in het zoute water. Kom er achter dat het wel heel heel heel zout is, zodat je niet normaal kunt zwemmen omdat je benen boven water blijven drijven. Stap uit het water. Smeer uzelf van top tot teen in met modder, totdat u niet meer te herkennen bent. Laat het drogen totdat het goed trekt en als laatste springt u weer in het heerlijke zoute water, om vervolgens met prikkende ogen weer boven water te komen).

Na het zwemmen zijn we vertrokken naar Sângeorgiu de Pădure, waar we gegeten hebben bij de (schoon)ouders van Erica en Willem van den Bruinhorst. Wij willen vanaf deze plaats de hele familie Barabas bedanken voor het eten en de genoten gastvrijheid.

Na een lekkere goulash maaltijd zijn we weer met Jaap zijn sterke verhalen in de bus gestapt en naar huis gereden, waar wij nu het verslag aan het schrijven zijn. Het was een leuke, mooie, sfeervolle, lachwekkende, liefdevolle, formidable dag, ook al vind Jaap dat dit nog te zacht uitgedrukt is.

Slaap lekker, sterkte zonder ons en succes, tot zaterdag!

Groetjes Joost en Pauline

p.s. Namens ons bestuur willen wij nog een aantal sponsors noemen die wij in het eerst zijn vergeten te benoemen, terwijl beide bedrijven ons al enige jaren van dienst zijn, t.w Dimetra te Scherpenzeel (voor het beschikbaarstellen van een vrachtwagen voor het transport van de materialen naar de diverseplaatsen van bestemming in Roemenë) en Pako te Rhenen (voor de opslag van al de materialen van de Werkgroep)

2 reacties op “Maandag – een vrije dag”

 1. Lieve mensen, ben vandaag een beetje jaloers op jullie!
  Een erg gezellig verslag,maar waar zijn de bemodderde fotos?
  Hartelijke groet van Fam. van Veldhuizen

 2. Dag allemaal ,

  Genieten hier van jullie verslagen en fotoś.
  Het ziet er geweldig uit en we krijgen heel veel zin om even bij jullie om het hoekje te kijjken.
  Hier is het ook erg gezellig!
  Hartelijke groet van en aan jullie allemaal en een bear hug voor de fam
  T Ina