Maandag 8 augustus

Hallo 

Na het ontbijt waar iedereen weer aanwezig was zijn er enkel verwanten mee geweest met Reinier naar de EHBO-post. Reinier reageerde allergisch op wondjes en insectenbeten zodat het ons beter leek om even ter controle langs de EHBO-post op te gaan. Gelukkig is alles goed.
De meerderheid is met een busje waar de vriend van fam. Molnár chauffeur van is naar de afkickkliniek in Ozd gegaan. Bij de kliniek hebben we een interessante rondleiding gekregen door een cliënt en een medewerker van de kliniek. Toen we de rondleiding gehad hadden kregen we een Bijbelstudie (in het Engels) van Levente Horvâth. Ondertussen waren de anderen ook gearriveerd.
Na de lunch hebben we het kasteel bezocht dat bij de kliniek hoort. Ook hier hebben we een rondleiding gehad.
Daarvandaan zijn we naar Ludus gereden waar we een rondje gewandeld hebben door de stad. Daarna zijn we met de sneltrein naar Ilona, in Marosvásárhely (Tirgu Mures), gereden. Bij Ilona aangekomen stond de tafel gedekt kregen we Goulash te eten. Na het eten hebben we gezongen met ongeveer 30 kinderen van een kinderkamp wat gezongen. Dit was een bijzonder mooie ontmoeting. Je voelt toch een verbondenheid in het geloof. 

J.E.A. (Johan En Anderen)