Maandag 29 juli

Goedendag,

Zeven uur vanochtend zijn de eerste fanatiekelingen gestart met het werk, nog voordat ze een ontbijt op hadden. Nadat we een gezamelijk ontbijt op hadden, hebben we een groot gedeelte van de staf uitgezwaaid. Namelijk Jouke, Henrik en Martin zijn vertrokken naar Oradea dit is een stad ten westen van Tirgu Mures. Op dit moment is daar een groep van de JBGG aan het werk. De deelnemers van de JBGG voeren twee projecten uit voor Samarita. Jouke, Henrik en Martin gaan daar de voortgang bekijken. En gaan dan morgen naar Nederland terug.

Antje, Annelies en Sanneke hebben vanmorgen de werkzaamheden in Pici Haz afgerond. De laatste kozijnen zijn geschilderd en alles is opgeruimd en schoongemaakt. Het zag er erg 
netjes uit in en rond Pici Haz :-). 

Bert is vandaag bezig geweest met de laatste platen van het systeemplafond, dit was een heel karwei want de platen moesten helemaal op maat gemaakt worden. Morgen kan het plafond afgerond worden. 
Bert = goed bezig. 

Een muur van de grote hal van Casa Diaconala is wit gesaust. In de gang op de 1e etage hebben we de deuren geschilderd. Dit is nu bijna klaar. Morgen hopen we dit af te ronden. 

In de nieuwbouw hangt de 1e groepenkast aan de muur op de bovenste verdieping. Verder is er nog druk gehakt en geboord op de begane grond en de kelder. Het was echt zweten geblazen! Daarom is iedereen om 16u gestopt met werken. We zijn naar de rivier Mures gelopen en hebben daar gezwommen en in de zon gezeten. Het was heerlijk warm en erg gezellig met elkaar. Uiteraard moesten we elkaar even natgooien. Daarna zijn we teruggegaan naar Casa Diaconala. Om 19u hebben we heerlijke tomatenprut en aardappelpuree op met overheerlijke (!) gehaktballen. Voor de rest maken we er een gezellige avond van. 

Pff, we zijn aan het einde gekomen van ons korte, maar krachtige dagverslag. Het heeft ons heel wat tijd, moeite energie gekost. Het is hier bovendien heeeel erg warm boven, dus we 
zijn blij dat u/jij de moeite neemt om ons verslag te lezen. 

Hartelijke groeten vanuit het mooie, zonnige, gezellige, warme Roemenië.
Sander en Annelies de P.