Lieve allemaal,

Hier opnieuw een update vanuit het enerverende Tirgu Mures. Het was een warme dag en er is veel werk verzet. De dag begon met het zingen voor en feliciteren van Wouterina. Zij mocht vandaag haar 20e verjaardag ervaren in een andere setting dan gewoonlijk.:-) Ook hier hebben we er een feestje van gemaakt met heerlijk Hongaars gebak en ijs na de maaltijd. Wouterina gaf bij het diner aan de aandacht voor haar verjaardag erg gewaardeerd te hebben. Ook Gerco, die zich a.s. zaterdag bij de groep hoopt te voegen, mag vandaag zijn 31e verjaardag hebben. Vanaf deze plaats van harte gefeliciteerd!

Maar het leven hier bestaat niet alleen uit feest vieren;)! Wij bieden u een korte terugblik op deze dag.

In de Bocskai room (de gemeenschapsruimte van de ouden van dagen) zijn inmiddels alle kozijnen geschilderd en de muren staan in de (lol en spetter)saus. Ook is er een begin gemaakt met het schuren van de grote vloer. Alles loopt op schema.

Ook in de tuin van het weeshuis Lydiahome, is er grote vooruitgang zichtbaar. Adriaan, Jeroen en Henrik hebben de eer om met een aantal Hongaarse vrienden de tuin te betegelen. Het kost een hoop sjouwen en zwoegen om deze grote klus te klaren, maar inmiddels is er een mooi gedeelte klaar.

Last but not least is er een koppel dames in de nieuwbouw een poging aan het doen, om aan de wensen en verwachtingen van ‘leider’ Jaap te voldoen. Het is welliswaar, gedurende de werkdag, een waterval aan woorden die door deze ruimten heengaat, maar het zijn gezellige en humoristische momenten! De hoeveelheid werk liegt er niet om; de muren en plafonds zijn volledig met de hand geschuurd en zijn aansluitend in de voorwas gezet. 🙂 Nee, u hoeft dit niet letterlijk te nemen…het gaat hier om een vorm van voorbereiden op de dikke sausbeurten.

Na de lunch is er een Bijbelstudie geweest. In groepen zijn we uit elkaar gegaan en is een gedeelte over Adam en Gods schepping doorgenomen. Hiervoor gebruiken we het boek ‘Arm en rijk’, wat uitgegeven is door Woord en Daad. Het was een moment van bezinning, waarin er goede gesprekken mochten zijn. in dit gedeelte werd ook de armoede wereldwijd tegenover onze rijkdom getoond. Eveneens werd de menselijke verantwoordelijkheid in de Schepping benadrukt.

Op allerlei momenten kan de sfeer benoemd worden als waardevol en gezellig. Ook humor is een steeds terugkerend element. Zo ook na het diner toen de jongensslaapkamer werd omgebouwd tot een heus speelpaleis waar ze van stapelbedden bovenop matrassen sprongen…

Vanavond, op moment van schrijven, is het hier 5 minuten voor 8 en is iedereen zich klaar aan het maken voor een gezellig uitje naar de city. Met elkaar gaan we energie verzamelen om ons morgen, bij gezondheid, weer in te kunnen zetten voor de projecten.

We hopen dat u allen in goede welstand verkeerd. Dat dit anders kan zijn, is ook vandaag weer bekend geworden. De moeder van Bert Rijksen is afgelopen nacht overleden. Vanwege deze omstandigheden is Bert verhinderd om zaterdag (naar plan) richting Tirgu Mures te komen. We wensen Bert en zijn familie vanaf deze plaats nogmaals veel sterkte en Gods nabijheid toe in deze moeilijke tijd.

We wensen u een fijne avond en hopen u morgen opnieuw kennis te geven van de actualiteiten.

Lieve groet, (namens de groep)

Sanneke en Jennie

7 reacties op “Lieve allemaal,”

 1. Wat een leuk dagverslag, we zijn weer goed op de hoogte. Wat is er al veel werk verzet! Tijdens het lezen proeven we de gezellige sfeer.

 2. Tjonge, bij het lezen van de verslagen krijg je echt zin om te gaan!
  Geweldig wat jullie al klaar gemaakt hebben … en dat ondanks de warmte!
  FF volhouden nog! 🙂

 3. Hallo lieve kinderen en vrienden!
  Hartelijk dank voor de verslagen en de foto’s. Het klinkt allemaal heel ( vertrouwd ) gezellig.
  Maar jullie verzetten ook wel een berg werk met elkaar: het straatwerk, het schilderwerk: compliment ervoor. Goed om te zien dat de opvoeding beetje op z’n pootjes terecht komt 🙂
  Hartelijke groet aan Ilona.
  Jullie nog een mooie tijd samen en heel veel suc6 met alle werk.
  Hartelijke groet uit Rhenen.

 4. Dag allemaal,

  Bedankt voor jullie felicitatie! Mooi dagverslag om te lezen. Ik heb er echt zin in om zaterdag te zien wat jullie allemaal al gedaan hebben!

  Groet, Gerco

 5. Beste ‘Samaritanen’,
  Wat mooi om jullie steeds weer te volgen met de dagverslagen en foto’s… Een positieve indruk, een goede combi van hard werken voor je naaste, afgewisseld met bezinning, ontspanning en gezelligheid… dit is toch ook de bedoeling, dus ga zo door! Zorg goed voor jezelf èn voor elkaar, want je hebt nog ruim een week voor de boeg. Nog vele mooie momenten met elkaar en veel (werk)plezier verder toegewenst!
  Hartelijke groeten van Thuisfront Roza

 6. Lieve Corieke en de rest….
  Wat fijn om te lezen dat het allemaal zo goed gaat en hoe gezellig het bij jullie is. Heel veel succes met jullie werk en nog een goede tijd met elkaar.
  hartelijke groet van ons uit Achterberg

 7. Ha, Wouterina, wat een IJS !!!!! kregen jullie dat wel op?
  Lijkt allemaal erg lekker en gezellig toch met je verjaardag:) Nu ben je al 20 hè….
  Ook de groetjes van Marjolein aan Wouterina en Corrieke.
  allemaal de hartelijke groeten en werkse…