Laatste dagverslag 29-07-2017

Dag familie, vrienden, kennissen, trouwe dagverslag-volgers en belangstellenden,

Het laatste dagverslag van onze werkvakantie, wat een bijzondere twee weken liggen achter ons!

We hebben in deze twee weken veel gezien, gedaan en indrukken opgedaan, deze indrukken nemen we mee naar huis en we zijn er nog een beetje stil van. Wat een enorme gastvrijheid, dankbaarheid maar ook soms schokkende leefomstandigheden hebben we gezien. Ik hoop dat het ons helpt om bepaalde zaken te relativeren!

We hebben gezweet bij temparaturen tegen die richting de 40 graden celcius kwamen en de volgende dag in de regen een barre tocht over de rotsen gemaakt voor de perfecte waterval (foto ;-)). Aan  de algemene inzet lag het niet, of het nu hard werken in de hitte was of klimmen met vallen en opstaan: we hebben allemaal doorgezet! Wij als staf hebben Freekselijk (vraag maar aan één van de deelnemers het verhaal hierachter) genoten! Ook van de gemotiveerde houding als we stil mochten staan bij God en Zijn woord door middel van bijbelstudies, gezamelijke dag openingen/sluitingen, kerkdiensten en de zangbundels die vaak gebruikt zijn.

We willen iedereen hartelijk bedanken die op welke wijze dan ook aan deze onvergetelijke werkvakantie heeft bijgedragen! De sponsoren willen we in het bijzonder noemen: heel hartelijk dank voor uw giften, waardoor het mogelijk was de benodigde materialen voor de arme gezinnen aan te schaffen. Ook het meeleven, de vele en soms erg trouwe reacties op de dagverslagen (ja, die checkten we dagelijks) en gebed van de thuisblijvers deed goed. Blijf voor de mensen in Roemenië bidden!

Ook willen Sandor, Solka, niet te vergeten de kokkin en alle andere mensen van Julia home/ CE house die ons zo gastvrij hebben ontvangen en zoveel voor ons hebben geregeld hartelijk bedanken. Keep up the good work! Als we iedereen naam voor naam moeten gaan opnoemen wordt dit een hele lange lijst en zijn we ook bang dat we iemand vergeten, iedereen die ons zo gastvrij heeft ontvangen: hartelijk dank!

Na twee dagen met z’n allen in een busje en de nodige stops bij het bekende restaurant keten van het rood met gele logo en nog 3 vliegers zijn we ondertussen allemaal veilig thuis aangekomen, dank aan onze grote God!

Een warme groet,

Dick, Freek, Jaap en Renate

2 reacties op “Laatste dagverslag 29-07-2017”

  1. Dag Samaritanen, Ja, als je dagelijks op jullie verslagen gereageerd hebt kun je de laatste dag niet achterblijven… We zijn blij dat jullie allemaal weer veilig thuisgekomen zijn. Moe maar voldaan.
    Jullie gedachten zullen vast nog vaak bij de mensen in Roemenië zijn.
    Vanmiddag bij de kerk wisten jullie met z’n allen iets, waar wij nog totaal geen weet van hadden…!
    Waar een werkvakantie al niet op uit kan lopen… 🙂
    Allemaal het allerbeste toegewenst en het zal vreemd zijn om niet iedere avond meer de blog te checken.

  2. Beste deelnemers en staf, wat hebben wij genoten van jullie dagverslagen en foto’s. Wij weten wat het is, van voorgaande jaren, om weer terug te zijn, na een intensief optrekken met elkaar. Fijn dat het met jullie goed is gegaan. Het is misschien moeilijk om gevoelens te verwoorden, naar de mensen thuis. We hopen zeker nog meer van jullie te zien en horen. In ieder geval op dv. 26 oktober in Rhenen, tijdens de Hongaarse avond. Soli Deo Gloria.

Geef je reactie