Kleine tegels – grote tegels, wat een mooie verandering!

Vandaag weer een werkdag maar na het dagje uit hebben we daar geen problemen mee. Sommigen hebben er zelfs zo’zin in dat ze gewoon een half uur eerder starten. Jordy en Marinke startte wat eerder om wat voorbereidende werkzaamheden te doen voor de elektriciteit.

Na het ontbijt gingen we allemaal aan het werk. Verder met waar we woensdag gestopt waren. De eerste uren is er altijd druk onderhandelingsverkeer. Er zijn soms van die gereedschappen die erg geliefd zijn en door iedereen gewild. Vragen als: “Mag ik jouw boor even 5 minuten lenen? Ligt hier de rolmaat, kan ik deze even gebruiken?” hoor je voortdurend om je heen. Sommigen verbinden aan het uitlenen strikte voorwaarden: “je mag hem gebruiken maar je moet hem echt zelf terug komen brengen”.

Tussen de middag is het menu vandaag bloemkoolsoep. “Dat is prima te bikken” zeggen de pubers onder ons. Dat is dan ook zeker een compliment voor de kokkin. Voor het nagerecht wordt er een grote schaal met soort van gepaneerde balletjes gebracht. Dit kennen we niet, wel een beetje spannend. Zou het wel lekker zijn? We proeven het, het smaakt een beetje als appelbeignets. In ieder geval wordt het erg gewaardeerd en kunnen we er weer tegenaan voor de middag.

En zo wordt er gestaag verder gebouwd. Volgens Jordy geen kilometers maar hectometers en dat wordt zichtbaar. Vandaag is er een begin gemaakt met het betegelen van het toilet. We blijken ineens een goede tegelzetter in ons midden te hebben. Niet eens een man het is een vrouw met tegelzettalent. Hoe kun je zo goed zijn? “Nou ik ben perfectionistisch “zegt Judith heel bescheiden op alle complimenten. Clazina heeft meegeholpen met het insmeren van de muur en het snijden van de tegels. De witte tegelmuur wordt door iedereen bewonderd. Ook Istvan en Melinda laten een verraste uitroep horen als ze het bekijken.

Er is gelukkig veel binnenwerk maar er zijn mensen die zich niet laten weerhouden door het warme weer om buiten te werken. Er wordt ook deze dag ook een begin gemaakt met het aanleggen van het terras door Henrik en Gert-Jan. Dat is werken in de volle zon. Het is vandaag een warme dag. In de middag is het zweten en zweten. Melinda komt ons mentaal versterken met een “surprise”.  Ze komt ons heerlijke zoete broodjes brengen en dan is het gelijk even tijd voor pauze.

Ondanks dat het vrijdag is, is het geen borrel om 17:00 maar wordt er nog hard doorgewerkt. Zelfs na het eten zijn Henrik en Gert-Jan nog druk in de weer met het terras en Sjoerd en Juan met de gipsplaten. De anderen vermaken zich eromheen om elkaar krachten te meten. Er wordt handje gedrukt. Wie is er sterker? Het onderscheid tussen mannen en vrouwen blijkt ook hierin weer weg te vallen. Ook vrouwen blijken het van mannen te kunnen winnen.

Ook deze dag wordt weer afgesloten met het kampvuur en de friteuse. Met frituurhapjes en geen broccoli. “Want” zegt Gert- Jan “er is nog niemand die gevraagd heeft doe maar broccoli in de frituurpan”.

Geef je reactie