Kennismaking

Op dinsdag 21 maart werden we verwacht in de kerk in Rhenen. Hier vond onze eerste kennismaking plaats. Natuurlijk best een beetje spannend omdat je elkaar niet kent. Er was ons gevraagd om allemaal wat lekkers mee te nemen zoals soep, knakworstjes, stokbrood en fruit. Dit hebben we met gezellig met elkaar klaar gemaakt in de keuken. De avond werd begonnen met gebed door Arie Trouwborst, één van onze stafleden.

   

 

Eerst werden de stafleden aan ons voorgesteld door Caroline, Jolienke en Niels, zei zijn vorig jaar ook mee geweest naar Roemenië. Onze stafleden en organisatoren zijn Arie Trouwborst en Corrie Kole. Hun taak is om ons te begeleiden maar ook om alle voorbereidingen in goede banen te leiden. Een grote organisatie.

 

Om elkaar als deelnemers te leren kennen deden we een kennismakingsspel. We werden in groepjes verdeeld en dan moest je aan degene die naast je zat vragen wat hij/zij wilde eten of drinken of waarom je naar Roemenië wilde? Ook werd de vraag gesteld waar je goed in bent, schilderen, metselen?

Verder waren er ook nog twee mannen van stichting Samarita die ons verhalen vertelde over Roemenië, de mensen daar, het dorp waar we naar toe hopen te gaan. Ze lieten ons ook foto’s zien van Oradea.

Met elkaar hebben we ook nog besproken hoe we geld in kunnen zamelen voor Roemenië. Door middel van mensen geld laten sponsoren maar we kunnen ook bedrijven logo’s laten sponsoren. Zo komt hun logo op ons shirt, die we dragen in Roemenië, voor hun een stukje reclame en voor ons en vooral voor de mensen in Roemenië een bijdrage aan een opgeknapt huis. We hebben ook besproken hoe we aan de materialen konden komen om huizen op te knappen. Gedeeltelijk door ons bij elkaar gespaarde sponsorgeld maar hopelijk ook door bedrijven die materialen sponsoren.

Bijna iedereen was aanwezig deze avond, een aantal kwamen later door file. Twee deelnemers waren er niet bij doordat zei zich later hebben ingeschreven.

 

Door deze avond hebben we met z’n allen een beeld gekregen van wat er ons te wachten staat in Roemenië en dat we hard aan de slag moeten om geld in te zamelen. Om een beeld te krijgen van de gezelligheid deze avond, heb ik nog een aantal foto’s toegevoegd.

Vizontlátársa (tot ziens)

 

Geef je reactie