Jo reggalt! (goedemorgen)

Beste familie en vrienden,

Vrijdag 22 juli 07.00 uur in de morgen. De wekker gaat en we staan direct naast ons bed. De laatste werkdag van de week is aangebroken. We willen het licht aan doen om te zoeken naar onze kleding, maar dan… licht doet het niet, we hebben geen water, wat is aan de hand? Stroomstoring is het antwoord. Dat betekent dus naar buiten voor een toilet bezoek, geen koffie en na het tandenpoetsen de mond spoelen met water uit de fles.

De bus vertrek om 08.00 uur richting de werkplek waar we na een hobbelige rit van 20 minuten aankomen. Zo als altijd beginnen we met een gedeelte uit Gods Woord en een gebed, met een korte toewijding door de plaatselijke predikant. Hierna pakken we het werk van gisteren weer op, met het leggen van dakpannen. Ook zijn er andere werkzaamheden die gedaan moeten worden zoals het afronden van de straat, het vast schroeven van gipsplaten, het graven van een rioolput en het schilderen van de deuren. Tussendoor zijn verschillende van ons inkopen wezen doen bij de plaatselijke bouwmarkt. Ook kregen we bezoek van Jouke namens de stichting Samarita.

Deze werkdag stopt iets eerder dan normaal. We brengen deze avond een bezoek aan een sloppenwijk. We waren erg onder de indruk van de armoede die daar heerst. Voor sommigen was het erg confronterend om deze situatie te zien. Namens Samarita hebben we de kinderen een leuk pakketje kunnen geven. Daarin zat onder andere een bellenblaas, snoepjes, knutselspullen en een Hongaars Bunyan boekje.

Na het avondeten hebben we een kerkdienst gehad in de gemeente waar we verblijven. De predikant sprak over Lukas 16 vers 1-12. Het thema van de preek was ”geef rekenschap van uw rentmeesterschap”. Na de dienst hebben we rondom de piano en gitaar met de jongeren van de gemeente samen psalmen en liederen/hymns, dit zorgde voor een samenbindend moment.

 

Hartelijke groeten namens de groep,

Harold en Hugo

 

IMG_3744 IMG_3812 IMG_3810 IMG_3808 IMG_3796 IMG_3794 IMG_3782 IMG_3776 IMG_3768 IMG_3766 IMG_3762 IMG_3747

Één reactie op “Jo reggalt! (goedemorgen)”

  1. Hallo allemaal,
    Wat een leuke reisverslagen. We genieten ervan. Wat werken jullie hard en zo te zien is het heel gezellig met elkaar. Allen een goede zondag toegewenst!