Inspanning en ontspanning!

Dag beste mensen!

’s Morgens om 7 uur zaten we al aan het ontbijt…

We gaan vandaag weer verder met de projecten, waar we vorige week mee gestart zijn; ook is er een nieuw project bijgekomen: Idrifaya.

Sabed

(Jannemieke, Anne, Josan, Jaap en Marcel): hier is vandaag hard gewerkt, maar de klus is groter dan gedacht. Vandaag zijn bijna alle gipsplaten op de muren en een deel daarvan is dichtgestreken met plamuur.

Idrifaya

(Agnes, Esther, Jouke, Cor, Mariska en Thirza): dit is de eerste dag dat we aan dit nieuwe project zijn begonnen. Het gezin dat in dit huisje woont bestaat uit 9 personen. Vader, moeder (gehandicapt) en 7 kinderen waarvan de jongste kort na de geboorte (in maart jl.) uit huis is geplaatst door de kinderbescherming. Het huis bestaat uit twee delen; het ene deel bestaat uit de keuken en een slaapkamer, in het andere deel bevinden zich twee slaapkamers voor de kinderen.

Agnes is begonnen om samen met Cor en Esther de keuken leeg te halen. De anderen gingen ondertussen de bus leeghalen. Daarna kon het schoonmaakwerk beginnen; dit werd gedaan door Mariska en Thirza. De dames gingen daarna een kinderslaapkamer opruimen. De kastjes gingen van de muur en alles werd aan de kant gezet om de muren te kunnen voorstrijken. Cor en Jouke gingen de keuken plaatsen en platen tegen de muren zetten. Dit was het voor vandaag!

Satu Nou

(Marc, Gert-Jan, Maurits, Jeroen, Joost, Adriaan, José en Harold): de groep is bezig geweest met het straatwerk, het terras is gelegd waarop het schuurtje gezet moet worden. De poort is in de schutting gehangen. Boven op de zolder, waar het rond de veertig graden was, zijn sleuven gefreesd voor de stopcontacten.

De thuisblijvers

Carolijn, Eline, Tjako en Margrethe hadden de thuiswacht, maar hebben ook niet stil gezeten…

Nadat de groep vertrokken was naar hun eigen projecten, gingen wij drieën naar de Lidl om de nodige boodschappen in te slaan. We hadden twee winkelwagens bij ons omdat we zoveel nodig hadden, vooral flessen water! Die worden in deze dagen gezien als één van de belangrijkste levensbehoeften, want zonder water komen onze kanjers van een werkers nérgens!

Daarna zochten we verf uit en gingen aan de slag. Carolijn ging het hek bij de weg schilderen. Daar moest eerst een laklaag overheen voor de extra glans. Eline en Tjako gingen de schutting verven en Margrethe deed de trapleuning en de spijlen. Hier kwam ook een mooi laklaagje op. Eline en Tjako sneden samen watermeloenen voor als de anderen thuis zouden komen om ongeveer 14.00 uur.

Sângeorgiu de Pădure

Van 17.00 – 20.00 uur ging de groep in tweeën. De meesten gingen zwemmen in het meer van Sângeorgiu de Pădure; 7 personen gingen winkelen in Corund. Dit is een toeristisch dorpje met een lange straat vol kleine winkeltjes, waar van alles te koop is zoals bijvoorbeeld beschilderd aardewerk, klederdracht, tassen, hoeden, houten souvenirs en vachten van dieren.

Daarna werden wij zeer gastvrij ontvangen bij de ouders van Erika, de familie Barabas. Deze mensen (Geraldine, Erika, Lea, Willem, Andras) zijn de hele dag bezig geweest om voor ons 25 liter heerlijke goulash te koken in een ketel buiten in de tuin.

De ingrediënten waren onder andere: een emmer paprika’s, tomaten, uien, wortels, aardappels, peterselie en varkensvlees.

Een glas heerlijk fris water uit de bron, en brood erbij en de maaltijd was compleet!

Na 10 uur moesten wij afscheid nemen van deze sympathieke mensen. Een aantal hebben nog een frisse neus gehaald en daarna werd het langzaamaan stil in en rond Casa Diaconala!

Hartelijke groeten,

Agnes, Maurits, Geraldine

 

2 reacties op “Inspanning en ontspanning!”

  1. Hi allemaal, tot zover weer prachtige verhalen en foto’s. 🙂 Fijn jullie zo wat te kunnen volgen. Voor de komende dagen nog veel succes en plezier gewenst!! Zet ‘m op…nog even! In gedachten bij jullie. Sanneke.

  2. Weer mooie inspanningen worden er verricht zo te zien! Heel veel succes nog. Goede herinneringen van vorig jaar komen wel in volle hevigheid terug als ik dit zo zie. Ik hoop er bij de Goulashmaaltijd wel weer te zijn. gr. chris