Hitte, voedselpakketten en nog meer hitte (en verf)

Na twee dagen was het weer tijd om aan de klus te gaan. Er ging weer een groep naar het grote gezin. Het was een warme dag, vanmiddag was het 35 graden. Dat was dus niet al te fijn om te werken. Maar geen zorgen, met een ietsjes langzamer tempo kwamen we ook ver.

Er is een gedeelte naar familie Viorica, het grote gezin. In de eerste kamer lag de vloer al; in de tweede kamer is de vloer ook gelegd en het laatste is geschilderd.

Een andere groep is naar de vader met de zoons gegaan. Hier is geverfd, gestuct, schoongemaakt. De jongens in het gezin hielpen zelf goed mee. Het is mooi om te zien dat ze wel verder willen en een nieuwe start willen maken maar dat ze de mogelijkheden niet hadden. Ze willen graag verder en zoals het nu lijkt gaan ze dat goed oppakken.

Drie van ons zijn mee geweest met het uitdelen van voedselpakketten. We hebben twee gezinnen bezocht waar vorig jaar een groep het huis heeft opgeknapt. Het is goed om te zien hoe het er nu nog uitziet. Je ziet dat dit een steun in de rug kan zijn om een nieuwe start te maken. We kwamen bij een gezin met vader, moeder, drie kinderen en de opa woonde er ook bij. De huur voor het huisje is zo’n €200,-. De vader, moeder en grootvader verdienen met elkaar €550,- waar ze alles van moeten doen. Je ziet dat ze moeite hebben om de eindjes bij elkaar te knopen.

Het andere gezin waar we geweest zijn die wonen in een flat met vader, moeder, een zoon en dochter. Deze man is begonnen met de opleiding tot Engelse leraar aan de universiteit. Dit heeft hij gedaan tot er geld nodig was en hij noodgedwongen moet stoppen. Hij werkt nu als maaltijd-bezorger in de stad. Hij krijgt het minimale salaris en er is ook heel weinig kans dat er een andere baan komt of er een salarisstijging is. Zijn vrouw werkt ook heel wat uur om zo proberen rond te komen.

Vanavond zijn we met elkaar wezen zwemmen op een meertje bij Oradea. Na een lekker vuurtje (inclusief ontploffingen) zijn we weer naar het oord gegaan waar we de dag met elkaar hebben afgesloten.

Één reactie op “Hitte, voedselpakketten en nog meer hitte (en verf)”

  1. Geweldig om de verhalen te lezen en de foto’s te zien. Zou graag om een hoekje komen kijken.
    Succes verder deze week, hopelijk kunnen jullie het hoofd koel houden.

Geef je reactie