Het laatste dagverslag: 30 juli 2019

Beste volgers van de dagverslagen,

Vandaag het laatste dagverslag. De werkvakantie is weer voorbij. Wat een fantastische, indrukwekkende en mooie dagen liggen er achter ons.

We zijn dankbaar voor de gesprekken en de werkzaamheden, de band onder elkaar en dat, ondanks de diverse spannende situaties en ziekenhuisbezoekjes, alles zo goed mocht verlopen en iedereen weer veilig thuis is gekomen.

Nog even een terugblik op onze laatste dag, dinsdag 30 juli. Rond 6 uur liepen de eerste nachtbrakers alweer op om het huis schoon te maken hen de laatste spullen te sorteren. Om 8:15 arriveerde de bus en nadat deze was ingepakt was het tijd om afscheid te nemen van Feri en Zoli, de beide dominees die tijdens deze werkvakantie onze contactpersonen zijn geweest. Hier hebben we ook als groep de werkvakantie afgesloten met gebed.

Om 8:45 zijn we de 3 uur durende reis naar Sibiu aangegaan. Na een korte tussenstop op een tankstation zijn we op tijd op het vliegveld aangekomen om ruim twee uur later het vliegtuig in te gaan.

Op het vliegveld van Brussel werden we opgewacht door enthousiaste ouders (waarvan er sommigen zelfs spandoeken hadden meegenomen om ons te verwelkomen). De blijdschap om elkaar weer terug te zien was overduidelijk.

We willen iedereen bedanken voor deze onvergetelijke werkvakantie. Zeker ook de sponsoren. Dankzij uw giften konden we alle benodigde materialen inkopen om de arme families in Roemenië te helpen.

Ook het meeleven, de leuke reacties en het gebed van de thuisblijvers werden door de groep enorm gewaardeerd. Blijf voor de mensen in Roemenië bidden. We zijn er telkens weer mee geconfronteerd: de situatie voor de kerk in de omgeving van Tipari en Bodo is ontzettend moeilijk en gebed is nodig!

We hopen dat deze reis een bemoediging mag zijn geweest, ook voor de beide predikanten Feri en Zoli.

Een hartelijke groet,

Fred, Jan Karel en Marcel

 

Één reactie op “Het laatste dagverslag: 30 juli 2019”

  1. Beste staf, deelnemers, ouders en andere belangstellenden,

    Nogmaals dank voor jullie deelname en belangstelling! Bij deze nodigen we jullie van harte uit op de Hongaarse avond op D.V. donderdag 7 november. We beginnen met een echte Hongaarse maaltijd. Na het eten zullen een aantal jongeren een presentatie geven over de werkvakantie.
    Medio september verschijnt op deze site het aanmeldingsformulier voor de maaltijd. We hopen jullie dan te ontmoeten.

    Nog een fijne vakantie, namens Samarita

Geef je reactie