Het hoogtepunt nog niet bereikt

Na een dagje uit, weer aan het werk. Maar voordat we vertrekken alle spullen weer inladen in de bus. Allerlei soorten machines, gereedschap en ladders. Het resultaat een volle bus en dan moeten wij er ook nog in. Met wat klauteren over de stoelen kan toch iedereen een plekje vinden en zo rijden we naar onze werkplekken. Vandaag hebben we gewerkt aan project mantelzorgwoning, loze leiding en in het bejaardenhuis zelf.

Project mantelzorgwoning

Op de mantelzorgwoning zijn we verder gegaan met het dak. Het grootste vraagstuk van vandaag was als we de punt gaan maken hoe doen we dat op de goede manier zodat het ook klopt met de afmetingen van de balken? Op het dak werden allerlei tekeningen gemaakt met berekeningen. De stelling van Pythagoras van alles komt voorbij. Maar best lastig om het goed te doen. Dan maar even de balken pakken om een wat beter beeld te krijgen. En zo vervloog de dag met kunst en meetwerk, waarbij het hoogtepunt nog niet werd bereikt.

Tussen de middag staat er weer een heerlijke maaltijd met goulash klaar. Ondanks dat het warm is smaakt het heerlijk.

Na het eten gaan we verder met het plaatsen van de raamkozijnen. Latjes op maat gezaagd, kijken of het waterpas is en vastzetten met peurschuim. Terwijl we trots op ons werk zitten toe te kijken valt het raam eruit vol op de grond. Zo moet het dus niet. Toch maar wat meer latjes plaatsen om het beter vast te zetten en het raam in gedeelten met peurschuim spuiten zodat het niet gaat glijden. Het volgende raam pakken we toch iets anders aan, we plaatsen er een paar latjes voor. Beschermde stellage tegen een eventuele val. Het werkt dit raam blijft wel in een keer zitten. En dan is de werktijd alweer voorbij.

Project loze leiding

Op de plek waar straks de badkamer gaat komen is beton gestort, zodat daar straks verder gegaan kan worden met het tegelen.

Op de slaapkamer hebben we geprobeerd de kast in elkaar te zetten wat helaas toch moeilijker bleek dan gedacht, na een aantal keer weer opnieuw te zijn begonnen staat nu het eerste deel van de kast overeind;)
Ook is er verder gewerkt aan de elektra. En ook buiten is er hard gewerkt om de leidingen aan te kunnen sluiten, hiervoor moest wel even in de put geklommen worden.

Project bejaardenhuis.

In de ochtend van vandaag, terwijl bijna iedereen de deur uit was, begonnen Leanne, Jeannette en Arjanne met het schoonmaken en ordenen van het meidenverblijf. Ook de Wc, en douche kregen een beurt. Na een tijdje werden we van harte uitgenodigd om ook het jongensverblijf schoon te maken, en met knikkende knieën gingen we op pad. Daar troffen we een aardig schoon hok aan, en na een kleine tijd was ook dat klusje geklaard. Daarna gingen we weer richting het bejaardenhuis waar we begonnen om het trappenhuis schoon te maken en te sauzen. De ruimte was beperkt, maar de hoogte uitmuntend. Gelukkig was dat geen enkel probleem. Terwijl Jeannette op haar dooie vakantiegemak de randjes van de trap afplakte, waren Leanne en Arjanne druk in de weer om een zo hoog mogelijk resultaat te behalen, wat heel wat inspanning kostte. Gelukkig kwam de vrouw des huizes (directrice Ilona) ons af en toe aanmoedigen. Rond 12:30 arriveerde Henrik en werden we uitgenodigd voor de lunch, die we met veel plezier en de nodige eetlust verorberden. Ilona kwam er nog even bij zitten, en we hadden een leuk gesprek. Na een tijdje konden we met volle magen en goede moed weer aan de slag. Toen de laatste verf was aangebracht, werd het tijd om alles netjes op te ruimen en de trap vrij te maken van de overgebleven spetters. We dachten eens heerlijk uit te kunnen rusten, toen het volgende klusje ons alweer aankeek; het wegwerken van de (grote) was.

Na de werkdag zijn we gaan eten bij Istvan en Melinda waar we vorig jaar ons project hebben gedaan tijdens de werkvakantie. Erg leuk om hen weer te zien en het huis te bewonderen, wat mooi is geworden. We vertrekken weer rond 22:00 richting het bejaardenhuis en hebben het goede vooruitzicht dat we morgen om 9:00 kunnen ontbijten.

4 reacties op “Het hoogtepunt nog niet bereikt”

  1. Na de avontuurlijke dag van gisteren, moesten jullie vandaag weer aan de slag. We hebben gelezen dat jullie weer veel werk verzet hebben. Fijn! Morgen een dag rust. Een goede zondag met elkaar! Hartelijke groet, fam. Den Hertog

  2. Mooi om jullie werkzaamheden en belevenissen van afgelopen dagen te volgen. Wat is er al veel werk verricht!
    Voor morgen een Gezegende rustdag toegewenst met elkaar, hopelijk mooie ontmoetingen rondom het geopende Woord. En alvast veel succes voor de volgende werkdagen!

  3. Werkse met plezier!

  4. Ha allemaal, geweldig om alle verhalen te lezen. We krijgen zin om ook naar Roemenië te komen……Wat hebben jullie al veel gedaan. Het ziet er prachtig uit allemaal. Sterkte met de laatste dingen en zegen op het werk toegewenst!

Geef je reactie