Good evening everybody!

Op moment van schrijven is voor ons eeeeeindelijk ons welverdiende weekend aangebroken! We hebben vandaag weer veel werk verricht.

Opstaan was vandaag voor sommige mensen wat moeilijk, Sanneke en Jenny waren echter al vroeg de nieuwbouw aan het sausen. Henrik werd gewekt door een haan. Ties werd uit bed gebeld door Sanneke met de vraag of hij alstjeblieft aan het werk wilde gaan, om 7 uur was hij dan ook al gehoorzaam bezig.
Rond 9 uur stond ook de rest startklaar om aan de slag te gaan. Maar al snel werd er een pauze ingelast om volop balonnen te gaan blazen voor Gerco die om half 12 aan zou komen, hij werd door Henrik opgehaald en kreeg een koud onthaal met waterbalonnen, sommigen kenden hun eigen kracht niet en gooiden met balonnen een ster in de ruit van de bus. Een warm onthaal kreeg hij van Ilona, die hem hartelijk begroette.
Daarna weer hard aan de slag, en ook Gerco werd gelijk aan het werk gezet in de tuin.
Door onze hardwerkende collega’s schiet het daar al aardig op. Er ligt al heel wat tegelwerk, de betonmolen draait de hele dag, en er is een start gemaakt met een opberghuisje van hout. De ingehuurde roemenen werken erg hard. De kinderen uit het kindertehuis hielpen enthousiast mee.

Ook in de nieuwbouw schiet het aardig op, vandaag is er 1 kamer afgemaakt en schoongemaakt, het geeft een voldaan gevoel en motivatie om lekker door te gaan.
Ook de andere kamers hebben hun eerste sauslaag gehad. Sanne en Pauline zijn druk bezig geweest met de voorstrijk van het trappenhuis, balancerend op piepschuim hebben ze ook de hoge delen afgekregen.

De Bocskai-terem wordt verder geschuurd, Jantine, Corieke en Maurits hebben aan het einde van de dag geholpen om de kieren in de vloer op te vullen met een mengsel van stof, voegenkit en ammoniak.
Rond half 7 werden we blij verrast met pannekoeken, wat later lekkere omeletten bleken te zijn. Ook waren er witte bonen in tomatensaus met ui en kruiden. Jaap kreeg instructies over hoe we het op zijn Hongaars konden eten. Het smaakte heerlijk.
Om half 8 konden we Jouke verwelkomen, met Geraldine en Tjako.

Iedereen is moe en we gaan heerlijk genieten van twee vrije dagen. Morgen hopen we met z’n allen naar de kerk te gaan in Tirgu Mures, waar een dominee komt die Nederlands kan spreken.
Iedereen een goede zondag toegewenst.

Groetjes van de hele groep; Jantine en Wilma

8 reacties op “Good evening everybody!”

 1. Ha allemaal,

  wat supermooi om jullie ervaringen tot nu toe te lezen, en de foto’s te bekijken. Wat hebben jullie ontzettend veel werk verzet. De tuin begint ergens op te lijken… 🙂

  Zijn jullie die vrouw Nederlands aan het leren, Henrik?

  Nog gefeliciteerd met je verjaardag Jantine! Wat bijzonder om die in Roemenië te vieren!

  Het ga jullie allemaal goed daar! En een goede zondag!

  Groetjes, Marleen vdK

 2. Hallo mensen,
  Lekker veel fotos vandaag,we leven echt met jullie mee.
  Hartelijke groeten en een goede zondag.
  ps.rust goed uit!
  Groeten van familie van Veldhuizen

 3. Er wordt hard gewerkt! Nog even en het voorbereidende ‘Houtense-werk’ in de tuin is niet meer zichtbaar! Geniet van de vrije dagen en geef Henrik nog maar een extra Palinka. En ik mis nog een foto van Jenny op de site, ik weet dat ze charmant in andere kledij op de plaat is gegaan… Grtn, Michiel Bosch

 4. Hallo beste mensen, wat hebben jullie al veel kunnen doen! Nu kunnen we zien waar jullie energie is gebleven wanneer het energie level erg laag mocht zijn bij thuiskomst. We zijn blij dat jullie wat kunnen betekenen voor een verre naaste. Ook blij om de saamhorigheid die jullie uitstralen, een beste plekje voor onze Pauline:) Sterkte bij het voortgaan, ook wanneer vermoeidheid toeslaat. Geniet van het goede. Wees een zegen en dank God in alles. Hartelijke groet van alle Porsen uit Wekerom!

 5. Goedemiddag allemaal,

  Erg leuk om te zien waar jullie allemaal mee bezig zijn. Wij denken dat de mensen daar ook erg tevreden zullen zijn. Er is al veel werk verricht. Veel succes nog deze week en alvast een goede terugreis gewenst.

  Hartelijke groet,

  Jan en Erik van Veldhuizen
  Venavo

 6. dag beste mensen,
  Wat leuk al die foto’s, die vertrekken lijken al precies op z’n nederlands:) erg mooi en netjes. En wat fijn dat die mensen daar ook zo meewerken! Sterkte nog deze week om nog veel af te krijgen.
  hartelijke groeten van het verre westen….
  fam. van Laar.

 7. Dag allemaal,
  Vanaf Vlieland willen we jullie allemaal hartelijk groeten, speciale groet voor Sanne………
  Wat wordt er hard gewerkt maar wat wordt er ook veel plezier beleefd, goede combinatie.
  Jaap en Janny Groen

 8. Beste mensen,

  Mooi weer om te kunnen volgen wat jullie daar allemaal beleven! en ‘neerzetten / leggen’, ziet er heel goed uit! Een goede vertegenwoordiging van onze gemeente! Nog fijne, bovenal Gezegende dagen en een behouden thuiskomst. Hartelijke groeten, Elly de Reus