En het werk gaat gestaag door….

De dag begon weer met een verse kop koffie en een koekje toen we aankwamen bij de mantelzorgwoning. Vervolgens gingen we dwarsbalken monteren aan de vlakke vloer, terwijl Wilhelm startte met het voorbereiden van de dakplaten: hier moest een schuine zijde aan om de bovenkant goed uit te laten komen.
Omdat we zaterdag de eerste dakloost hadden geplaatst, konden we de plaat die daartegenover zou moeten komen relatief snel plaatsen. Vervolgens werden de platen aan de linkerzijde eerst geplaatst. Deze zijde stond relatief snel. Maar voordat dat klaar was, gingen we eten. We aten bij de buurvrouw van de dominee, en we genoten van de maaltijd van de buurvrouw van de dominee en een boerenvrouw. Terwijl we aan het eten waren, werd ervoor gezorgd dat Wilhelm naar het ziekenhuis kon om naar zijn been te laten kijken. Dit been was gezwollen en ontstoken door een steekvlieg tijdens de wandeling tussen de bergen op vrijdag.
Terwijl Clazina Wilhelm naar het ziekenhuis bracht, kon de rest verder met het huis. Hans, Corstian en Jorinda gingen verder met het dak, terwijl Judith en Malinda de isolatie gingen plaatsen. Het dak en de isolatie vorderde de rest van de middag gestaag, waardoor aan het einde van de dag een groot gedeelte van de muren geïsoleerd was, en het dak volledig gelegd was met platen.

Bij project loze leidingen zijn ook weer flink meters gemaakt vandaag. Sjoerd en Allard zijn hard aan de gang gegaan om plek te maken voor de kozijnen. Met stoflongen en half gescheurde trommelvliezen komen ze toch zover dat de kozijnen erin passen. Ondertussen is er in de badkamer verwoed getegeld door Jeannette en Leanne. De muren maakten het niet al te gemakkelijk om de tegels waterpas te plakken maar na een poosje prutsen komt het toch aardig in de buurt. Ook Jordy heeft niet stilgezeten. Hij is deze vakantie naast elektriciën ook loodgieter. Ondertussen is Arjanne begonnen met het sauzen van het plafond in de keuken. In de loop van de ochtend kwam Clazina voor versterking zorgen en samen hebben ze het plafond van een mooie witte laag voorzien. Hierbij moesten ze goed oppassen om geen kitten te verpletteren die telkens zijn nieuwsgierigheid niet kon bedwingen en in de buurt van gevaarlijke stampende voeten zich begaf. Verder zijn er nog wat kleine werkzaamheden verricht. Arjanne is samen met Julia (de vrouw die daar woont) enthousiast aan het poetsen geslagen en ook de kastdeur is bevestigd. In de voorkamer is begonnen met voorstrijk zodat morgen geschilderd kan worden. Al met al een productieve dag waarbij we gelukkig door Sjoerd voorzien werden van wat eten tussendoor in de vorm van een banaan bijvoorbeeld.

Aan het einde van de dag kwamen Clazina en Wilhelm weer terug van hun ziekenhuisbezoek. Hij heeft een antibiotica kuur meegekregen tegen zijn opgezwollen voet en been.

Één reactie op “En het werk gaat gestaag door….”

  1. Jullie verrichten goed werk! Enne… Sjoerd en bananen dat is een geweldige combi 😉

Geef je reactie