Een warme barbeque….

Goedenavond lieve Hollanders,

Vandaag het verslag van een warme dag! De temperaturen stegen wel boven de 35 graden. De jongens (en meiden) in de tuin kregen het dan ook zwaar te verduren. Ondanks het felle zonnetje is al het zwoegen en zweten beloond; het grootste gedeelte van het straatwerk is klaar! Het schuurtje is zo goed als af, de schommelpaal staat en het kunstgras ligt klaar om gezaaid te worden ;).

Ook binnen is bij aangenamer temperatuur hard gewerkt. Boven is nog wat geschuurd en gesausd, verder zijn we vooral bezig geweest met schrobben en boenen van de vloer. Alle verfresten moesten worden verwijdert, wat nogal wat vies water en vieze kleding opleverde.

Intussen heeft Geraldine de was lekker te drogen gehangen in het zonnetje en daarna opgevouwen. Ook zorgde zij voor ons natje en droogje. In de pauze stond alles klaar en ’s middags zelfs een heerlijk ijsje!

In de bocskai-room is ook weer enige arbeid verricht! De vloer is nu voorzien van een grondlaag en een aflak en het resultaat mag er zijn. Ook het podium is in de lak gezet.

We hebben het harde werken afgesloten met een douche, waarna we heerlijk hebben gegeten. Aanwezig waren hierbij ook ds. Istvan Lörincz en ds. Korodi Csaba. Een heerlijke barbeque op z’n Roemeens; het vlees werd eerst gebakken door onze hardwerkende Hongaarse conciërges, waarna wij het op konden peuzelen met brood, salade en zelfgebrouwen palinka en wijn toe. Nu genieten we nog van het heerlijke weer en de gezelligheid met elkaar…

We hopen dat jullie ook mooi weer hebben gehad en alles lekker opgedroogd is! Morgen gaan wij nog even flink er tegen aan, zodat we alles goed af kunnen ronden. Helaas zal Henrik ons al vroeg in de ochtend gaan verlaten; hij vertrekt naar huis. We moeten maar hopen dat we het zonder hem ook kunnen ;).

Een Roemeense kus en vast welterusten voor straks,

Tjako, Wouterina en Corieke.

10 reacties op “Een warme barbeque….”

 1. hoi allemaal
  was de bbq lekker
  enne zag ik nou heinike bier:p
  ik zie dat jullie hard aan het werk zijn
  ga zo door
  groetjes lyanne

 2. Dag allemaal,
  Wat wordt er hard gewerkt en wat wordt het mooi zoals we op de foto’s kunnen zien. Geraldine zorg maar goed voor de zwoegers.
  Nog goede dagen toegewenst met elkaar en de hartelijke groeten van
  (o)pa en (o)ma Gardenier.

 3. Hallo harde werkers,

  Wat doen jullie veel en wat ziet alles er goed uit.
  Nog een paar dagen dan zit het er al weer op.
  Wat fijn dat het mooi weer is geweest, vooral voor de was!!!
  Hartelijke groet voor jullie allemaal,
  Special voor Sanne,

  Jaap en Janny Groen

 4. Dag allemaal,

  Wat een ijver! En wat een gezellige foto’s. Sterkte de laatste loodjes, maar jullie zetten er wel een prachtig werk neer.
  Henrik, morgen een goede reis toegewenst, tot ziens in Holland.
  Geraldine, reuze bedankt voor de goede zorgen, jullie ook een goede reis vrijdag.

  Hartelijke groeten uit Rhenen.

 5. Hallo allemaal,

  Wat wordt er hard gewerkt en wat wordt het mooi!!!

  Wat leuk die foto dat jullie met z’n allen zitten te eten.

  Nog 2 dagen werken en dan is het alweer voorbij.

  Allemaal de hartelijke groeten (special voor Sanne)

  Jaap en Janny Groen

 6. Wat leuk dat we iedere dag kunnen zien en lezen waar jullie mee bezig zijn. Wat wordt er hard gewerkt. Super goed.
  Het resultaat is er dan ook naar. Succes met de laatste loodjes.
  Goede terugreis gewenst en een behouden thuiskomst.
  Hopelijk tot zaterdag. H. Groet ( speciaal voor Jeroen natuurlijk )

 7. Sjonge, wat wordt het allemaal mooi gemaakt, en een heel leuk verhaal. Sinds wanneer zaaien jullie kunstgras???? willen wij ook wel eens proberen:) ‘tLijkt ons bij jullie erg gezellig, hard werken en ’s avonds lekker eten met z’n allen. Het is nu al gauw zaterdag, succes verder, goede reis terug. Hartelijke groeten van de hele familie van Laar aan allemaal.

 8. Een groot compliment voor jullie, wat een teamwork!! Prachtig om het resultaat te zien. Jullie enthousiaste inzet en de goede sfeer straalt er vanaf. Vandaag laat Henrik jullie achter, jullie mogen het nog even gaan afmaken, dat gaat lukken hoor:-) En dan zit het voor jullie er ook weer bijna op en kunnen jullie met een voldaan gevoel inpakken.
  Nog veel gezelligheid en een goede afronding met elkaar! We hopen jullie zaterdag te verwelkomen in Rhenen.
  Groeten daar, van Bertine + fam.

 9. Fantastisch te lezen dat het project zo opschiet. Er is hard gewerkt, dat is wel te zien. Complimenten aan het hele team! Goede paar laatste dagen nog met elkaar en alvast een goede terugreis.
  H. Groet, Michiel Bosch – Houten

 10. Goed bezig allemaal!

  Wat ziet het er mooi uit, ze zullen vast blij zijn met jullie ‘vakkundige’ werk 😉 De foto’s liegen er in ieder geval niet om.

  Nog fijne dagen daar en succes met afwerken, zaterdag een behouden thuiskomst toegewenst.

  Hartelijke groeten,
  Anne en Helene, speciaal voor oom Jeroen een hele dikke knuffel van Jouke