Een rustig dagje tussendoor

Het zonlicht scheen de kamers binnen. Het was weer tijd om op te staan. Vandaag kon het wat rustiger aan, we hadden permissie gekregen om ons als echte toeristen te gedragen. Het ontbijt stond klaar. En moeizaam kwamen ook de jongens ook aan tafel gestrompeld. Er werd weer goed voor ons gezorgd op de tafel stonden heerlijke worsten voor ons klaar.

Na het ontbijt en de stille tijd werden we afgezet in het winkelcentrum. In groepjes slenteren we door de overkapte winkelstraten. Het leek net of we in Nederland waren. In sommige winkels waren we zo uitgekeken, andere zoals de souvenirswinkel verdiende wat meer aandacht. En al helemaal als er mensen zijn die zo twijfelen en geen keuze kunnen  maken, na 2a 3 rondjes door de winkel werd gevonden wat ze zochten. ik zal maar geen namen noemen om de rust te bewaren.

Op afgesproken tijd verzamelen we weerbij de busjes, een aantal van ons onder het genot van de lekker broodje van de Lidl. In een paar groepjes gingen we uit elkaar, een groep ging naar het zwembad, een andere groep wilde nog verder shoppen, een laatste groepje wilden graag kerken gaan  bezoeken.

Bij de kerkenjacht gingen we op zoek naar een orgel. Na ongeveer 6 kerken hadden we helaas nog geen succes. We besloten een ijsje te eten. Iedereen was daar wel voor te vinden, het was een warme dag. En daar zaten we even later, de meesten te genieten van fistic (pistache) ijs. Dat zorgde voor hilariteit binnen het groepje want onder fistic oftewel visstick verstaan wij wel wat anders.

De andere groep vertoefde in het zwembad. Het is duidelijk dat ze niet eerst de regels van het zwembad hebben gelezen. Steeds weer opnieuw dat fluitje van de badmeester. Op den duur ben ik de tel kwijtgeraakt, ik was ongeveer bij de 20e keer. En Stefan had ook best badmeester kunnen worden, hij probeerde alles een beetje in goede banen te leiden. Uiteindelijk na een paar schaafwondjes en een brillenglas minder mocht het meevallen. Ze hebben wel heel erg genoten.

Afsluitend van de dag gingen we uit eten. Alle belevenissen van de dag werden gedeeld. Met aansluitend nog een lekker toetje. Niet iedereen had daar nog trek in, al snel hebben we besloten om de laatste kerk te gaan bezoeken die we nog graag wilde bekijken. Een rood-wit lint hield ons niet tegen. Gelukkig waren de deuren nog open. En konden we de kerk in. Daarna gingen we weer terug naar het oord. En hebben gezamenlijk de dag afgesloten.