Een nieuw begin

Vandaag begonnen we in het huis van de man met twee zoontjes. We reden door het centrum van de stad en zagen hele mooie gebouwen. Mooi voor de buitenwereld…
We gingen een poortje door en kwamen bij het huis. Wat we daar zagen was zo bizar! Zo maar midden in zo’n mooie stad. Het is niet in woorden te omschrijven.

De man was erg zenuwachtig, omdat we kwamen. Toch begon hij ijverig dingen het huis uit te slepen, zodat de deur open kon.
We begonnen met een van de bedden. Het eerste deken ging eraf. Er lagen overal veren van het bed, grond en veel muizenkeutels. Er kwam zelfs een muis uit op het moment dat we het bed optilden. Je kan het je niet voorstellen dat je daarop moet slapen. Met het andere bed was het net zo. We hebben heel de kamer leeggemaakt op twee kasten na en we begonnen met schoonmaken. De twee jongens hielpen ijverig mee. Een van hen kon Engels en zei toen hij dit alles zag: ‘This have to stop’. Vol frustratie gooide hij wat rommel in de vuilnisbak.
We begonnen ook met de badkamer het bad werdt in de bleek gezet en er werd schoongemaakt met puur chloor.
Met de SayHi app werd er het jongste jongetje en de vader verteld dat ze een nieuw stapelbed kregen. Hij juigde en rende vol blijdschap naar zijn broer toe, die blik zal ik nooit meer vergeten.
Na het eten konden we beginnen met stucen en primer en aan het eind van de middag kon het stapelbed en de slaapbank in elkaar worden gezet. Ook was er nieuw beddegoed. Wat waren ze blij! Dan zie je waar je het voor doet.

In het andere huis ging het werk ook door. De muren zijn geschuurd en geverfd. De mensen wilden dit graag in de kleur roze omdat ze dat praktischer vinden dan wit. We waren lekker op dreef en één kamer is er nu klaar. Ondertussen kwamen de kinderen van het gezin bij ons kijken. Via de Say Hi app konden we een beetje met ze praten. We kwamen erachter wat hun namen waren en hoe oud ze waren.We tekenden een hart op de muur, de kinderen die door het raam kwamen kijken vonden dat wel leuk. Een stukje communicatie zonder woorden 😉

Ook mochten er twee mensen van onze groep mee met voedselpakketten uitdelen. Ze gingen naar drie oudere vrouwen. Ze zijn allemaal rond de 80 en hulpbehoevend. Bij 1 van hen hebben ze de hond uitgelaten en afgewassen. Ook hebben ze boodschappen gedaan op lokale markt.

‘s-Avond hebben we Bijbelstudie gedaan bij een rivier en hebben sommigen ook gezwommen.