Een kliederdag

Denk je lekker te gaan ontbijten, krijg je ‘s ochtends vroeg om half acht knakworsten met mayo. Gelukkig was er ook yoghurt en verschillende soorten zelfgemaakte jam.

Onze smaakpapillen hadden feest, overigens niet alleen ‘s morgens maar ook ‘s avonds was ons eten erg VET.  Na ons middageten stond er een lange wachtrij voor de wasbak voor een frisse adem na al die knoflooksausjes…

Wij moesten ook weer aan de slag!

Het geklieder begon: Er werd cement gemaakt (voor de echte kenners onder ons heet het species). De blokken werden één voor één gemetseld. De Oekraïnse mannen deden dit voor en de dames deden het na. Ze waren al gauw tevreden over het vakmanschap van de Hollanders.

Bij deze bieden wij ons aan als vakkundige metselaar, dus u kunt altijd bellen naar +00380 123123789. De Oekraïners geven ons goede referenties.

Anderen onder ons begonnen met het beschilderen van het hek. Ze kwamen terug als dalmatiërs, zo erg hadden ze gekliederd met het verf. Het was nog een heel karwei dat schoon te krijgen.

Ook aan de weg werd verder gewerkt, maar dit was letterlijk een project onbegaanbaar. Dit kwam doordat de communicatie niet in ons voordeel werkte. Wij hebben de helft van de tijd onnodige dingen gedaan die helemaal niet nodig waren. De oprit werd weer verder uitgegraven. Wij dachten dat dit weer met de hand moest gebeuren, maar ineens kwam er een trekker met een graafarm opdagen. De werkmannen besloten om ook het hele volleybalveld te ‘egaliseren’. Dit resulteerde in een grote berg met zand midden in het veld, waardoor deze niet meer bruikbaar is voor een partijtje. De fruitbomen ernaast zullen weer opgelucht CO2 ademen #isditteflauw¿

Vandaag waren er weer veel kinderen uit de gemeente mee met hun familie. Zij vermaakten zich met de bellenblaas, stoepkrijt, balletjes en genoten van lekkernijen zoals chips en stroopwafels. Het meisje van 8 trekt bijzonder onze aandacht en vindt het geweldig om te zingen met sommige onder ons. Ze houdt letterlijk en figuurlijk van knuffels.

We hebben de avond beëindigd met een potje Uno en daarna een potje 30 Seconds bij het kampvuur waarbij er fanatiek werd gespeeld.

Vandaag hebben we ook een bijzondere ontdekking gedaan: Het water uit de kraan (dat we expres drinken i.p.v. water uit de put) blijkt ook uit de put te komen. Vandaag werd het water aangevuld, er waren daarom heel wat verontreinigingen in het water. Lekker aan de prikwater dus, of cola natuurlijk!Wat ook nog goed is voor iets anders???.

Ook nog een dingetje: ons frisse en jonge (??(ja we bedoelen ook de ouderen onder ons)&??) Hollandse bloed wordt behoorlijk gewaardeerd door bepaalde insecten ?.

De gastvrouwen zijn heel bezorgd over ons welzijn en onze eetlust. Deze mensen laten zien hoe een echte christen moet zijn: eerst je naaste dan jezelf.

Aan het einde van deze klierderdag, ontstond er een hoop geklier om als eerste in de douche te kunnen. De jongens zouden een voorbeeld moeten nemen aan de Oekraïnse mannen. Zij laten de vrouwen tenminste voorgaan. Dat was vandaag niet het geval.

Jó éjszakát!???

Geef je reactie