Een hele verandering: het dak erop – de isolatie bijna af

Kilometers gemaakt…

Vandaag was het een warme dag. Vooral wanneer er buiten werd gewerkt. Gelukkig waren er ook genoeg werkzaamheden binnen te vinden. Als groep hebben we vandaag weer veel voor elkaar gekregen. Ook verschillende Roemenen hebben vandaag geholpen, zij zijn vooral bezig geweest met het dak erop leggen. Wij vonden het wel fijn dat zij dat deden, hoefden wij lekker niet op het dak te zitten in de brandende zon 😉.

De dag begon bij de meeste met wat opstart problemen, dit door de gezellige, maar late avondjes vooraf. Na een heerlijk ontbijt van Melinda (vrouw van István) wat bestond uit yoghurt, knakworsten en gefrituurd brood (met ei eromheen), kon iedereen er weer tegen aan. Gert Jan vond het schoonmaken van gisteren zo leuk dat hij vandaag de corvee taak weer op en top vervulde. Wiljon en Juan waren buiten nog de laatste stukjes van de isolatie aan het doen en Jordy ging weer verder met het elektra. De rest van de groep was bezig met gipsplaten bevestigen aan de muur en aan het plafond of het maken van een scheidingswandje tussen de douche en het toilet. Hierdoor oogt het al heel anders. Je hebt eer van je werk.

De lunch was anders dan wat we in Nederland gewend zijn. Als eerste kwam een knoflooksoep op tafel. Als nagerecht kwam er een soort taartje op tafel, deze bestond uit pasta en crème fraîche met een vleugje citroen. Bijzonder, maar lekker.

Na de lunch gingen de meeste van de groep weer vrolijk door met de gipsplaten. In de ene kamer waren Sjoerd, Marinke en Wiljon druk bezig met het plafond. In de andere kamer waren Maarten, Judith, Clazina en Gert Jan (deze waren ook duidelijk als eerste klaar😊) hier ook mee bezig. Maurits en Henrik waren druk bezig met het opruimen van de zooi en sorteren van het gereedschap. Jordy zocht het hoger op en ging hier verder met de elektriciteit. Juan was buiten bezig met het vastzetten van de isolatie.

Veel leden van de groep hebben werkzaamheden uitgevoerd die ze nog niet eerder hadden gedaan, lekker veel geleerd dus. Istvan Lőrincz had goulash voor ons gemaakt in een grote pan, dus eten genoeg. Dit smaakte heerlijk. Na het eten gingen we uitbuiken op de comfortabele zitzakken in de tuin. Het was niet alleen luilakken maar ook nog een beetje sportief. Verschillende jongens gingen nog voetballen. Deze avond eindigde weer bij het kampvuur, met de inmiddels bekende hapjes. Weer een geslaagde dag!!

 

 

Één reactie op “Een hele verandering: het dak erop – de isolatie bijna af”

  1. Inmiddels over de helft van jullie werkdagen, al zóveel gedaan, wat zullen ze jullie dankbaar zijn!
    We genieten op afstand mee, van jullie enthousiaste inzet en samenwerking met de gezelligheid die jullie erbij hebben.
    Maak er verder ook nog mooie, actieve, gezellige en waardevolle dagen van, want het is zó voorbij 😉
    Met veel support en groeten aan jullie allemaal…vanuit het thuisfront.

Geef je reactie