Een enerverende reis

Vandaag is het zover, de dag van vertrek richting Roemenië. Rond kwart over 3 ’s ochtends opende dominee Mulder de werkvakantie met ons. Met in het achterhoofd de vliegramp die vorige week in Oekraïne heeft plaatsgevonden, las en overdacht hij met ons Genesis 43 met als kerntekst vers 10: Ik zal borg voor hem zijn; van mijn hand zult gij hem eisen. De dominee sprak bewogen, dat hij ons kon laten gaan en dat de Heere met ons op reis zal zijn. Na de opening brachten enkele ouders ons naar het vliegveld van Dortmund. Na het inleveren van onze koffers, het inchecken en het drinken van een lekkere bak koffie, mochten we ons opmaken om richting het vliegtuig te gaan. Na een wat onstuimige vlucht mochten wij rond kwart voor 11 landen en zijn wij richting het bejaardentehuis in Tirgus Mures gegaan. Nadat wij in vogelvlucht het gebouw hadden verkend en nadat de bedden netjes waren opgemaakt, mochten we genieten van een eerste Roemeense maaltijd. Ietwat onwennig, maar het smaakte prima!

Halverwege de middag kwam de eerste vracht met betonbanden voor het straten aan, vele handen maken licht werk en dus was de vrachtwagen zo gelost. Vervolgens hebben wij de straten van Tirgus Mures onveilig gemaakt met het gevolg dat een vrouw dreigde met een boete van 500000 miljoen Lei omdat we aan het badderen waren in een fontein. Om van de schrik te bekomen, hebben we de middag besloten door een italiaans ijsje op te eten. Aan het begin van de avond, na wederom italiaans eten (spagetti bolognese), is er door sommigen lekker gevoetbald en door anderen rustig aan gedaan. Tot slot hebben wij werkoverleg voor morgen gehad en gaan wij nu afsluiten om te genieten van een hapje en een drankje.

Namens heel de groep,

Maurits Willemsen en Ties Terlouw

12 reacties op “Een enerverende reis”

 1. Fijn dat jullie veilig zijn aangekomen. Zo te zien hebben jullie er direct de vaart in. Veel (werk)plezier!

 2. Mensen, wat fijn dat jullie goed zijn aangekomen! Veel succes met jullie werkzaamheden. En Henrik, wat sta je er herkenbaar op!
  Hartelijke groet uit Houten!

 3. Ties en alle anderen
  Leuk dat we jullie zo van afstand kunnen volgen. We wensen jullie een goede , vruchtbare tijd toe. En een behouden terugkeer.

  Groeten uit de NOP

 4. Beetje apart is het wel om jullie op deze plek verder te zien gaan met waar wij als team Houten gebleven zijn. Elk plekje op de foto herken ik… Fantastisch dat er zoveel mensen hun tijd willen geven aan dit mooie project. Veel succes en zegen op jullie werk. En vergeet niet om het vooral ook heel gezellig te hebben! Ik volg jullie dagelijks, DV.
  Hartelijke groet, Michiel Bosch – Houten

 5. Ties en alle andere jongens en meiden,
  Wat fijn dat jullie veilig zijn aangekomen. Wij wensen jullie heel veel werk plezier, en hoop dat jullie weer veilig thuis komen.

  PS.: Ties je heb niks te veel gezegd hoor. Mooie t’shirts en alles goed herkenbaar. Groetjes buurvrouw Nettie

 6. Inderdaad, een zorg minder dat jullie veilig aankwamen en een reden te meer om dankbaar te zijn. In aansluiting op onze bijeenkomst vannacht wensen we jullie Gods zegen toe en een fijne tijd. Mooi om zo voor de naaste te willen werken. Tot zaterdagmiddag, zullen we hopen. Fam. Schipaanboord, Rhenen

 7. Hey actieve luitjes,
  Wat geweldig dat jullie je zo inzetten voor jullie medemensen! En inderdaad, met het verschrikkelijk vliegtuigongeluk nog vers in het geheugen, zijn we extra dankbaar dat jullie veilig zijn geland. De kracht en zegen van God van harte toegewenst!
  Jaap en Lina

 8. Hallo Maurits, Lekker frisse douche!! Fijne tijd daar en werkze! We proberen je vanaf vanmorgen ook in Ouddorp te volgen.

  Lieve groet van ons allen!

 9. Kijk! Het welbekende fonteintje op het plein ik Tirgu Mures, die heeft in het verleden al bij meer Samarita mensen voor verkoeling gezorgd, toen kregen we echter geen bekeuring;) veel succes deze weken met jullie werkzaamheden.

  Groeten een oudgediende

 10. Fijn dat het tot nu allemaal prima verloopt.
  Veel werkplezier deze dagen. mooi werk.
  Hartelijke Groeten.

 11. Broertje suc6 daarzo, maak de boel daar niet onveilig hea!!

 12. heel fijn dat alles goed verloopt tot hier toe
  wij hopen dat het goed mag blijven gaan
  nog een heel goede tijd daar en een behouden thuiskomst