Een dagje in de wolken!

Vandaag is alweer de laatste dag in Roemenië. Morgen gaan we weer de lange reis terug maken. Vanmorgen hebben we ontbeten met een lekker eitje en daarna zijn we vertrokken met de bus. Maar niet allemaal, want sommigen wilden graag een dagje naar de stad. Daarom hebben we ons opgesplitst in twee groepen.

Sandor bood aan om mee te gaan en ons de bergen te laten zien. Van tevoren vertelde hij ons dat we dichte schoenen en hoge sokken aan moesten doen. Waarom? Je weet nooit welke slang je tegen zou komen! En zo begon onze reis naar de bergen.

De reis duurde zo’n 2 uur om bij het zomerkamp te komen. Deze plek is van Sandor en hoort bij het oord. De kinderen komen hier op kamp om te ontspannen en te spelen in de natuur. Hier werden we vriendelijk ontvangen met koffie en koekjes. Hier hebben we dan ook onze lunch op.

Daarna vertrokken we met de busjes naar een bron. Vanaf hier hebben we een stuk gelopen naar een uitkijkpunt met een groot kruis. Sandor werd vanaf dat moment een fotograaf genoemd vanwege de mooie foto’s die hij maakte. Bij dit uitkijkpunt gebeurde ook een klein ongelukje, maar gelukkig niet heel ernstigs. Hier is ook een mooie groepsfoto gemaakt.

Terug naar de bussen en op naar de volgende plek! Maar niet voordat we ons eerst hebben opgefrist bij het bronwater. De volgende stop was bij de waterval. Ook hier gebeurde een paar ongelukjes. Een mobiel in het water, natte kleding en schoenen, een bloedende lip en een paar schrammen. Maar ondanks dat was het wel een mooie plek! Veel foto’s zijn er gemaakt en er nam zelfs iemand een duik in het water. We hebben veel natuur gezien. Hoge bergen, diepe valleien en afgronden. Zo mooi om te zien hoe God dit alles heeft geschapen!

Eenmaal terug in het oord konden we meteen door naar het volgende adres. We gingen namelijk met z’n allen uit eten in de stad. En wat hebben we genoten! De een had een groot stuk biefstuk, de ander een stuk eend en de volgende een stuk zalm. Het was smullen.

Vanavond hebben we eerst een bijbelstudie gedaan met de groep. Daarna begon de bonte avond. Hierin hebben we afscheid genomen van Sandor en hij van ons. We kregen hierbij nog een mooi aandenken: een sleutelhanger met je eigen naam en opengebroken boeien erop. Dit refereert terug naar het thema over gevangenschap. Hierna hebben Wilmar en Corrie nog een woordje tegen ons gesproken over de vakantie. Van hen kregen we allen een boekje van Ferenc Visky: Gebonden en toch vrij! Voorin staat bij iedereen een persoonlijke bijbeltekst.

Als afsluiting hebben we nog een grappig spel gedaan met stoelen. Nu is het hoog tijd om het bed op te gaan zoeken. Morgen staat het ontbijt om half 7 klaar en 7 uur vertrekken we. Welterusten!

Één reactie op “Een dagje in de wolken!”

 1. Beste fantastische hardwerkende groep,

  Wat hebben jullie ontzettend goed werk geleverd.
  Het eind resultaat is prachtig. Dank voor jullie liefde, geduld, enthousiasme voor de gezinnen!
  Ik wens jullie een goede terug reis samen toegewenst en een behouden thuiskomst in Nederland!
  Gods zegen toegewenst in jullie toekomst en welkom terug in Roemenië.

  Bedankt voor de ontmoeting met jullie!
  Hartelijke groeten Alinda Visscher

Geef je reactie