Donderdag 25 juli

Donderdag 25 juli, eerste project afgerond!

Het was een dag waarop weer hard gewerkt werd op 5 verschillende plaatsen. We willen jullie aan de hand van de foto’s een overzicht geven van de stand de diverse projecten. Project plafond vervangen:

Op foto nummer 1_514 is Jouke de eerste tegels van het nieuwe plafond aan het leggen. Antje staat met verbazing toe te kijken hoe snel en goed dit gebeurt. Inmiddels ligt het grootste gedeelte erin. Op foto 1_468 zie je hoe Bert op Roemeense wijze de plafondverlichting in het trapgat aanlegt. Balancerend op de trap (boven de trap). Om het golvende stukwerk van de muren iets weg te moffelen worden de randjes van het plafond zwart geschilderd door Gerlinde en Lisette. Blijkbaar wilde ze hun handen ook weg gemoffeld hebben, foto 1_470.

Project schilderen buitengevel straatkinderhuis Pici Haz

Op foto 2_536 zie je de duidelijke vorderingen van het schilderwerk. Nadat alles afgeplakt was, heeft de grootmeester in het schildervak, de heer Jaap, met zijn verfspuit meters gemaakt. Het resultaat mag gezien worden. Deze inspannende bezigheid moest worden beloond, ter afkoeling wordt hij geholpen met het eten van zijn welverdiende ijsje, foto 2_532. (Jaap is in onze groep niet de enige met een dikke buik, jullie mogen bepalen wie van de twee de grootste heeft…, foto 2_488)

Project speeltoestel weeshuis Julia Home

Voordat het toestel helemaal klaar is, hebben de kinderen al lol met de verpakking van de basket. De hele dag zijn ze in de grote doos te vinden, foto 3_495. Op foto 3_548 leggen Maarten, Johannes en Siemen het laatste onderdeel, de klimwand, van het toestel plaatsen. Als morgen het beton droog is kunnen de kinderen zich uitleven op hun nieuwe aanwinst, foto 3_551.

Project schilderen van de gangen van Casa Diaconala

Sanneke is ijverig in de weer om met de kitspuit alle kieren van de kozijnen te vullen zodat er morgen geschilderd kan gaan worden, foto 4_517. Ondertussen zijn ook de wanden van een flinke laag ‘saus’ voorzien.

Project elektriciteit aanleggen in de nieuwbouw Casa Diaconala

Er is vandaag opnieuw met man en macht gehakt, geboord, gezaagd en geknutseld in de nieuwbouw, foto 5_525. Op de tweede verdieping zijn inmiddels alle leidingen aangebracht en de draden getrokken. Ook hier blijkt duidelijk de Roemeense werkwijze: eerst bouwen dan denken. In alle wanden moeten sleuven worden gehakt en door de vloer gaten geboord, om plaats te maken voor het leidingwerk. Ook het vast zetten van de buizen is een vak apart, Maarten beoefend de kunst van het boetseren, foto 5_509. Ook de veiligheid laat niets te wensen over. Volgens de Roemeense norm moeten de bedrading onder het houten plafond in een ijzeren mantel worden gelegd, foto 5_559. Inmiddels is ook de eerste etage voorbereid. Morgen zullen daar de buizen worden aangebracht. Nog meer voorbeelden van de Roemeense werkwijze: de zolder blijkt wel erg geschikt als berging, maar… dan moet deze ‘oven’ eerst voorzien worden van een goed geïsoleerde vloer, foto 5_565. Daarvoor zijn de smurfen Bastiaan en GerritJan ingevlogen, foto 5_524. De smurfen uitrusting moet hen beschermen tegen de venijnige prikkels van het glaswol.

Al met al, worden er flinke vorderingen gemaakt, is iedereen ’s avonds lekker moe. Nadat iedereen voorzien is van een flinke Roemeense maaltijd wordt er geknokt om een plek in de douche. We hebben weer een goede dag gehad, moe en gezond hopen we straks onze stapelbedjes weer op te zoeken! Tot morgen! Groeten, Simon en Annelies v. R.