Dinsdag – wasdag

Jó napot,

Vanmorgen zijn we weer aan het werk gegaan, na 2 dagen van heerlijk rustig aan doen. Ties begon al vroeg met lawaai maken. Het resultaat mag er zijn; de vloer van de Bocskai-room is klaar om gelakt te worden! Een paar meiden hebben vanmorgen geholpen met het dichtmaken van kieren.

Dat wij Nederlanders nogal op onze hygiëne gesteld zijn, blijkt wel uit de enorme hoeveelheid was. Met 2 rammelde wasmachines en een paar handwasjes hebben we 4 volle manden verwerkt! Met veel regen en weinig wind, zal deze was nog wel even onze slaapkamers vullen…

Ook in de nieuwbouw werd hevig schoongemaakt. Terwijl sommigen probeerden de vloeren verfvrij te krijgen, gingen anderen de boel voor de tweede keer sauzen. Balancerend op lagen piepschuim probeerden we ook in de hoogste hoeken van het traphuis te komen.

Verder gaat het nu in de tuin ook heel hard. Het komt steeds voller te liggen met tegels en ook het schuurtje begint vaste vormen aan te nemen. Enkele jongens probeerden binnen te helpen met het sauzen, maar hielden het al snel voor gezien en verdwenen weer naar buiten. Helaas is buiten werken in de regen ook niet zo’n pretje!

’s Ochtends, tien minuten na onze koffiepauze, is er nog een gast langs geweest; ds. Korodi Csaba. Hij wilde ons even begroeten, waarbij hij ladingen koek en cake bij zich had. Dit is in hun begrippen een flinke uitgave. Altijd leuk, zulke verrassingen!

Aan het eind van de middag is er een groepje vertrokken naar arme gezinnen. Het was weer erg indrukwekkend, zeker in contrast met onze eigen leefwijze en leefomgeving. Het is goed deze gezinnen te gedenken in het gebed! Nu hebben wij de Bijbelstudie net achter de rug, waarin we nadenken over het verschil tussen rijk en arm en onze bijdrage daaraan. Belangrijk om hierover na te denken.

Vanavond hebben wij verder vrij, dus we zullen zien met wat voor wilde plannen onze Samaritanen komen :-).

Een lieve groet namens iedereen,
1847 kilometer bij jullie vandaan;
Wilma en Corieke

2 reacties op “Dinsdag – wasdag”

 1. lieve iedereen
  jullie zijn hard aan het werk zo te zien
  en nog succes met kleren wassen
  groetjes Anke en Lyanne

 2. Ziet er geweldig uit mannen (en vrouwen natuurlijk). Het is leuk om de verslagen te lezen en de foto’s te bekijken. Nog 3 dagen er hard tegenaan, maar volgens mij gaan jullie het makkelijk redden.
  Enne…. wassen doe je maar weer in Nederland……. gewoon binnenste buiten dragen.

  Hart. Grt. vanuit Houten

  Jacob van Loon