Dinsdag 9 augustus

Hallo Hollanders daar in het regenachtige kikkerlandje… 

Vanochtend hebben we voor de laatste keer met de hele groep ontbeten. Het was erg gezellig en Jouke, Henrik en Wilco kregen een cadeautje van Esther. Dit omdat ze het heel fijn vond dat wij hier weer waren. Ze had ook voor Jouke een speciaal cadeau. Gisteravond had Jouke een cadeau van Esther gekregen, maar dat had hij op tafel laten liggen bij Esther. Hij was teruggelopen om het cadeau op te halen, ondanks dat hij altijd alles goed voor mekaar wil hebben, was hij toch zijn portemonnee vergeten! Die kreeg hij vanochtend van Esther terug. Zijn reactie was: als ik dit had geweten had ik niet zo lekker geslapen… 

Toen we klaar waren met eten gingen we Jouke, Henrik en Wilco uitzwaaien, die weer naar huis gingen. Daarna hebben we nog wat gedronken en de bezigheden voor deze dag besproken.
Mariska en Alieke zijn met de trap in ons verblijf begonnen, eerst moest er gekit, geschuurd en schoongemaakt worden. Het idee was om de trap rood te verven maar Esther had liever dat hij groen geverfd werd, die verf is toen nog snel gehaald. Ze zijn er de hele dag druk mee bezig geweest en gaan er morgen mee verder. Geert-Albert, Pieter en Reinier (die ondanks dat hij een paar keer is gaan liggen toch wel veel heeft gedaan) zijn verdergegaan met de trap in het weeshuis die nu bijna schilderklaar is. Johan, Bert, Dirk, Gerrit en Willemieke zijn buiten met de speeltoestellen en de afwerking bezig geweest, waardoor het er nu tip top uit ziet. Nu rest ons alleen nog de klimtoren.
De poeren bij de poort zijn ook klaar.
Wouter en Dorise zijn weer verder gegaan met de vloerbedekking leggen waardoor dat nu ook zo goed als klaar is. 

Morgen hopen we te beginnen met het plaatsen van de speeltoestellen op het schoolplein. En verder te gaan met de afwerking van alles. 

Met Reinier gaat het weer wat beter ondanks dat hij nog snel moe en soms nog duizelig is. Hij hoefde gelukkig niet naar huis. 

We hoorden dat de reizigers om 17.10 zijn aangekomen in Budapest. En om ongeveer 20.00 (nederlandsetijd) veilig zijn aangekomen in Nederland. 

Vanavond na het eten gaan we nog zingen in de kerk en een Bijbelstudie doen. 

Groeten uit Bogata, 
Reinier en Willemieke