Dinsdag 19 juli

Dinsdag

Vandaag was het weer een dag hard werken, vol met bijzondere gebeurtenissen en indrukken! Vanmorgen om 8 uur zaten we met wat slaapoogjes aan het ontbijt, maar iedereen had ontzettend veel zin om weer aan de slag te gaan!
Na het ontbijt zijn de spullen verzameld en is elk groepje naar hun werkplek vertrokken.

Sabed: (project van de brandschade)
Jaap, Maurits, Agnes, Jannemieke, Josan en Anne hebben hier vandaag verder gewerkt.
Toen we aankwamen bij het gezin stonden ze ons al op te wachten met koffie, die sommige onder ons dapper hebben opgedronken! 🙂 Na de koffie konden we al snel aan de slag en is er hier vandaag een hoop werk verzet. Het plafond is verder schoon geschrobt, de vloer verder geegaliseerd en ondertussen was er een hoop gezellig gekletst en konden we mooie liederen beluisteren op de cd-speler die Maurits had meegenomen! Het regelwerk was meten, zagen en sjouwen, maar het is een stuk opgeschoten! Zowel boven als onder zit het er nu bijna in! Het stapelbed wat ze krijgen is in elkaar gezet, de kinderen van het gezin hebben hierbij goed geholpen!
Er waren vriendjes, buren en bekende van het gezin die allemaal wilde helpen! Wat mooi om te zien hoe blij ze ermee zijn en hoeveel energie erin gestoken wordt! En ook hoe er voor ons gezorgd word.
Tussen de middag kregen we een complete maaltijd, waar we heerlijk van gesmuld hebben. Van de kinderen kregen we bloemen die ze hadden geplukt en ze stonden meteen klaar om te helpen als je wat van ze vroeg! We hebben nu al zin in morgen!

Culpiu: (Cor, Eline, Margrethe, Marcel en Gerco)
Vandaag hebben we weer hard gewerkt. De familie stond alweer op ons te wachten. We hebben het betongaas afgemaakt zodat morgen het beton gestort kan worden. Daarnaast zijn we verder gegaan met de voorbereidingen van het echte verfwerk: het plamuren en voorstrijken van de muren in de verschillende ruimtes. De ‘voorraadkamer’ en een aantal kozijnen hebben we al geschilderd. Tenslotte hebben we een koof (zie foto) gemaakt bij de scheidingsdeur tussen de woonkamer en de slaapkamer. Positief was ook dat de hele familie, en vooral de vader hard meewerkte.
We hebben al zin om morgen weer aan de slag te gaan!

Tirgu Mures: (Jantine, Mariska en Thirza)
Rond half 10 stonden we paraat met kwasten en verf bij de hand. Het hek, de schutting en de betonnen muren langs de schutting stonden op het programma. We begonnen met ons drieen aan het hek. Rond 12.15 was deze klaar en gingen we eerst maar een hapje eten. (Stiekem hebben we croissantjes gehaald bij de Lidl, maar dat mag natuurlijk niemand weten. 😉
Ondertussen kwam Joseph een zelfgemaakt alcoholdrankje (Palinka) brengen (52%), wat we moesten proeven. Heel eigenlijk viel het niet zo in onze smaak, we vonden het meer naar spiritus smaken.
Na het eten begonnen we aan de schutting. Een deel moest nog geschuurd worden, de andere twee begonnen vast met schilderen. Ondertussen hadden we natuurlijk veel schik met elkaar! Het was een dag vol leuke herinneringen.

Satou Nou:
De groep van Satou Nou startte de dag opnieuw vol enthousiasme na een vliegende start op maandag. Ons wachtte een reeds half afgemaakte schutting, heel veel puin en grote stoeptegels. Opnieuw zat de vaart er lekker in. Halverwege de dag verwachtte we een kleine graafmachine. Wat schetst onze verbazing als daar een Roemeen met bulldozer aankomt, die zo groot is als twee olifanten. Op een vrij typische manier maakte de Roemeen van de chaos een georganiseerde bende. Van de dominee kregen we een heerlijke lunch. De dag vloog om!

Rond 6 uur was iedereen weer terug op het verblijfadres en hebben we gezamelijk gegeten. We kregen aardappels, een stuk vlees en doperwten in een sausje. De rest van de avond kon iedereen zijn eigen ding doen. We hebben nog met elkaar gezongen tot eer en verheerlijking van God. De rest van de avond is gevuld met veel gezelligheid, een drankje en een hapje!

We missen jullie lieverds!

Een hartelijke groet namens ons allemaal,
Anne en Jaap

5 reacties op “Dinsdag 19 juli”

 1. Beste allemaal, wat is er al veel werk verzet. Het ziet er al een stuk beter uit dan in maart. Super goed bezig. We genieten van jullie verslagen en zijn er im gedachten bij!

  En hartelijke groet van ons

 2. Dag allemaal,
  Leuk om te zien hoe jullie druk bezig zijn en tussendoor verwend worden met allerlei lekkers. Er valt nog veel te doen, maar met jullie inzet gaat dat vast lukken. Succes!
  Een warme groet vanuit Barneveld

 3. Lieve mensen,
  Wat zijn jullie aan mooie projecten bezig! Heel leuk om erover te lezen! Succes met alle werkzaamheden en veel gezelligheid met elkaar!
  Groetjes, Mariel

 4. Wat een prachtige belevenissen! Ook vanuit Houten volgen we het allemaal met veel belangstelling. Die drankjes van Joseph moet je natuurlijk niet afslaan;-) Geweldig dat de vader des huizes hard meewerkt en die foto van zijn zoontje is om in te lijsten! Veel succes en plezier met elkaar en zegen op jullie werk! Grtn, Michiel Bosch

 5. Prachtig om jullie allemaal zo bezig te zien. De dankbaarheid van de mensen is groot. Sterkte de komende dagen als de temperaturen gaan stijgen….. we levenemen mee.