Dinsdag 10 augustus

Dinsdag 10 augustus 2010

Hiep Hiep Hoera… Sanneke is Jarig! 17 jaar geworden! GEFELICITEERD! 🙂

Na een nacht vol gekke avonturen en Sanneke 3 keer te hebben toegezongen, keerde merendeel van de groep om 3u naar bed. Tegen 5u was het pas echt stil. Dit had als gevolg dat we ons de hele dag erg duf voelde.

Om 6u stond de ontbijttafel klaar met bloemen en klaargemaakt brood voor de vertrekkers. Sanneke is namelijk Jarig! De groep leek wel kleine chinezen.. spleet oogjes tot en met vanwege slaaptekort.

Rond 7u vertrokken Henrik, Jouke, Freek, Willem-Jan, Ary en Bram. We missen ze best wel hoor. 🙁

Vervolgens stelde Esther voor om, om 10u te ontbijten en sliepen we dus nog lekker door tot kwart voor 10. We waren haar daar erg dankbaar voor. 😉

Na het ontbijt begon het echte werk. Vanwege de korte nacht wou het werk niet vlotten. Tegen het eind van de middag kregen we toch nog heel wat voor elkaar. 3 kamers leeggehaald en weer heel wat gesaust.

Wat speciaal was aan deze dag was de kinderactiviteiten. Er kwamen 4 kinderen van ‘Poor Families’ en 3 kinderen van het weeshuis. Het was genieten!

We begonnen met ballontrappertje waarna we water estafette deden met sponsen. Alle spellen moesten in goed Hongaars toelichten.. We zouden dat eigenlijk moeten kunnen na bijna 2 weken, maar heel veel woorden kennen we helaas nog niet. We hebben eerst de spellen voorgedaan en de kinderen pakten het snel op. Koekhappen stond als 3e activiteit op ons programma. Dat werd steeds moeilijker omdat de kinderen ons vastpakten en ons alle hoeken van de tuin lieten zien. Als afsluiting zijn we allemaal tot op ons bot toe nat geworden door een watergevecht, met en zonder ballonnen.

Het was echt bijzonder mooi om de kinderen te zien te genieten.. hierdoor genieten wij ook. Sommige jongens hadden er wat andere gedachten over.. ‘de meiden zijn leuk aan het spelen en wij maar werken.’ Tja, je hebt werkpaarden en sierpaarden! 😉

Wat ook erg leuk is, is de band die we met de kinderen hebben gekregen hierdoor. Voorbeeld: Aan het eind brachten Erika, Marleen en Mariska de kinderen van het arme gezin aan de andere kant van de rivier terug. Tijdens dit wandelingetje merkten we door wat ze vertelden en de aanhankelijkheid dat ze hadden genoten en echt geen zin hadden om naar huis te gaan.

Het was voor ons als meiden echt een bijzondere geweldige middag!

Het avondeten smaakte erg voortreffelijk. Roemeense knakworstjes en tomatenpuree. De pan was snel leeg.. :-)Vanavond zijn we naar de kerk gegaan voor een Bijbelstudie en we hebben daar een paar liederen gezongen. Rond half 1 was het stil in huis.

Na een nacht van goede rust konden wij de 11e weer goed aan de slag.

Hartelijke Groet van ons allemaal!

 

Door Gerwin en Mariska