Dakverslag …

Beste familie en vrienden,

Denk je lekker tot 07.00 uur te slapen, hoor je om 05.45 uur een groep Oekraïense koeien langs stampen. Lekker begin van de dag. We waren overigens niet de enige die vroeg wakker waren, ome Leo had heel de groepsapp alweer vol gespamd….

Om 07.30 uur zaten we aan het ontbijt. We kregen gebakken ei, met echte Nederlandse kaas, eindelijk goed Hollands eten.

Granny (oma) kwam ook even kijken of we alles netjes opgegeten hadden, wat vaak niet het geval is. Want Granny staat de hele dag in de keuken superveel eten klaar te maken. En zoals elke dag, zijn wij als eerste om 08.00 uur bij de kerk. Het grijze busje kwam weer aangesjeesd. Gelukkig hadden we een vrouw als chauffeur, want vrouwen kunnen natuurlijk beter rijden dan mannen.

Aangekomen op onze prachtige werklocatie, konden we gelijk aan de gang, want de dominee was nog niet gearriveerd, dus zijn we de dag begonnen toen de dominee gearriveerd was.

Emmers vullen met water uit een put, net zoals in het openluchtmuseum. Tafels klaarzetten, zodat we na de opening gelijk de dakpannen konden gaan schrobben.

Ondertussen kon er ook beton gestort worden. Het beton was zo mooi glad, dat de dominee het zelfs te glad vond. Hij zei dat anders de mensen er in de winter over uit zouden glijden, dus moet het ruw gemaakt worden als het bijna droog is. Uiteindelijk hebben we dit niet gedaan omdat we dachten dat dat niet mogelijk was, en het er dan niet mooi uit ging zien. We hebben vandaag 16 zakken van 50 kilo cement gemaakt en gestort. Morgen willen we het afmaken en hebben we waarschijnlijk nog 6 zakken nodig. Eén van ons schreef er met mooie letters in Holland Samarita 2016, zodat ze altijd aan ons terug kunnen denken.

De dominee maakte van ons verschillende foto’s, die hij op Facebook plaatste. Hij zei dat mensen uit de gemeente het heel erg bijzonder vonden dat zelfs de meiden zo hard werkten. Om 10.30 uur konden we lekker genieten van sandwiches met heel veel boter en een stukje worst. Daarna nog even lekker pannetjes schrobben en beton storten. De lunch bestond vandaag uit kippenpoten en een frisse groentesalade met aardappels en pasta penne.

Om 15.00 uur hadden we dan eindelijk de duizendvijftigste dakpan geschrobd. Dit was voor ons een groot feest. Maar goed, toen kwam onze huisgenoot met het goede nieuws: Lieve mensen, jullie mogen nog ongeveer 500 dakpannen schrobben, dit was natuurlijk de kers op de taart. Vandaar onze veelzeggende titel…

’s Avonds hebben we ons lekker uitgeleefd in een oude sporthal, voetbal Oekraine – Nederland, en spelletjes gedaan.

 

Leuke gebeurtenis nacht 4:

Zelfs in de nacht kon Marijke er geen genoeg van krijgen.

Lianne werd wakker geschud, en tot haar verbazing zei Marijke: You must work harder…!

 

 

Hartelijke groeten en liefs van de groep,

Corrie en Marijke

IMG_3713 IMG_3712 IMG_3711 IMG_3707 IMG_3703 IMG_3701 IMG_3700 IMG_3696 IMG_3693 IMG_3691 IMG_3690 IMG_3686 IMG_3683 IMG_3682 IMG_3680 IMG_3679

5 reacties op “Dakverslag …”

 1. Hallo allemaal,
  Wat leuk om zo met jullie mee te genieten van de mooie verslagen en leuke foto’s. Succes verder met het wassen van de dakpannen en alle andere werkzaamheden. Nog een fijne (werk)vakantie verder
  Een hartelijke groet van Fam. van de Wetering
  Ps. we zijn benieuwd naar het volgende verslag en foto”s

 2. Leuk om elke dag het verslag te lezen. En natuurlijk ook de foto’s te zien. Zo komt ver weg heel dichtbij.
  Succes met jullie werk daar. Als jullie terugkomen kunnen jullie vast wel wat Russisch. Da Zwiedanja. Evelien en Wim de Waal.

  до свидания

  do svidaniya

 3. Dag allemaal in Oekraïne én Roemenië: indrukwekkend om nu verslagen te lezen uit beide landen. De foto’s tonen het resultaat van jullie prestaties. Veel succes en hartelijke groet, Fam. moens uit Rhenen

 4. Geweldig mensen zo hard er gewerkt wordt door jullie ,
  Prachtig om het iedere dag te volgen ..jullie wisten vast niet dat jullie zo handig waren
  Echt top..
  We wensen jullie nog veel werplezier…we genieten op afstand mee met jullie
  Heel veel succes
  Hartelijke groet van ons allemaal ..Gerrit,Betsie,Robert ,Rene/GerlindeHenk-Jan en Renate v Mersbergen

 5. werk nog maar hard ,je begint al met aftellen, het is eigenlijk zo voorbij.
  we hopen tot ziens en goeie reis naar huis.
  de groeten van opa en oma v. d. Bosch.